KEY`i nasıl alacağız

28.07.2008 - 12:20 | Son Güncelleme :

KEY parasını almak için önce internete

Konut Edendirme Yardımı adı altında 1987-1995 arasında çalışanlardan kesilen paraların geri ödemesi bugün başlıyor.

Vatandaş önce
www.keyodemeleri.com internet adresinden ne kadar para alacağını görecek. Sonra da T.C. kimlik numarasının son rakamına göre Ziraat Bankası’ndan parasını alacak.

KAMUOYUNU uzun süredir meşgul eden Konut Edindirme Yardımı (KEY) geri ödemeleri bugün başlıyor. 1987-1995 arasında çalışanları konut sahibi yapmak için tasarruf birikimi sağlamak amacıyla kesilen paraların geri ödemesi için tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. KEY ödemesi alabilecek hak sahiplerinin isimleri de Resmi Gazete’de bugünden itibaren ilan edilecek. KEY ödemesi almak için önce www.keyodemeleri.com internet sitesinden T.C. kimlik numarasıyla ya da sosyal güvenlik numarasıyla sorgulama yapılacak, ne kadar para alınacağı öğrenilecek Vatandaş daha sonra da T.C. kimlik numarasının son rakamlarına göre kademeli olarak Ziraat Bankası’ndan parasını alacak.

KEY parası alabilecek kişilerin listesinin yer aldığı 80 ciltlik Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı, basımı tamamlanarak dün yayımlandı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi’nin, KEY hak sahipleri listesini içeren tebliğinde, ödemelerde T.C kimlik numarasının ibrazının zorunlu olduğu belirtildi. Toplam 2.8 milyar YTL ödenecek hak sahibi 8.5 milyon kişinin isimlerinin yer aldığı ve 3 nüsha olarak basımı tamamlanan Resmi Gazete, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa da gönderildi. Resmi Gazete, 2 biner sayfalık eşit 79 ciltten oluşurken 80’inci cilt 188 sayfa oldu. Kağıt israfını önlemek için söz konusu Resmi Gazete 3 nüsha basıldı. Elektronik ortamda Ziraat Bankası’na iletildi. Listeler, www.keyodemeleri.com’da yayınlanacak.

T.C. Kimlik No olmayanlar

Tasfiye kanunu uyarınca, adlarına KEY tutarı tahsil edilmiş, ancak Emlak Bankası’na parası aktarılmamış olan hak sahipleri, Emlak Konut GYO’dan hisse senedi alamayacak. Bu kişilere KEY ödemeleri peşin yapılacak. Adlarına Emlak Bankası’na para yatırılanlar ise Emlak Konut GYO’dan hisse senedi alabilecek. Diğer taraftan, T.C. kimlik numarası bulunmayan, sadece sosyal güvenlik numarası bulunan hak sahiplerine ödeme yapılmayacak. Bu kişilerin veya bu kişilerin varislerinin, T.C. kimlik numarası ile ödeme yapılmasını sağlamak üzere 3 ay içinde, öncelikle çalıştıkları kuruma, burada sorun çözülmezse ilgili sosyal güvenlik kurumuna başvurması gerekiyor. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunan ve bu hesabına ilişkin Bankkartı olanlar, Ziraat Bankası ATM’lerinden, T.C. kimlik numaralarına göre belirtilen günleri beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecekler.

Vatandaş parasını nasıl alacak

KEY hak sahipleri www.keyodemeleri.com internet adresine girecek ve T.C. kimlik numarası ya da sosyal güvenlik numarası ile ne kadar para alacağını öğrenecek

T.C. kimlik numarasının son rakamına göre hangi gün parasını alabilecek.

Parayı almak için Ziraat Bankası şubesine gidecek ve T.C. kimliknumarasını beyan edecek.

Sorgulama listede isimleri yer almayanlar miktara itirazı olanlar üç ay içinde, çalışmış oldukları kurumlara itiraz edecek.

(HÜRRİYET)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,4485 Değişim: -0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,7187 Değişim: -0,04%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.498,63 Değişim: 0,57%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.