Geliri düşük olanlar nasıl konut kredisi çekebilir?

09.06.2017 - 16:50 | Son Güncelleme :
Geliri düşük olanlar nasıl konut kredisi çekebilir? | Konut Haberleri

Ev sahibi olup, kira ödeme derdinden kurtulmak hepimizin hayali olsa gerek. Ancak bazen yapılan hesaplar gerçeklerle yüzleşince tam olarak tutmuyor. Mesela para biriktirmek. Pek çoğumuz için mümkün gözükmüyor.

Peki, böyle bir durumda olup ev sahibi olma hayali kuranlar… İşte onlar için imdada bankaların müşterilerine sunduğu konut kredi seçeneği yetişiyor. Hangikredi.com tarafından hazırlanan bir haberde geliri düşük olanların nasıl ev sahibi olma hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği anlatılmış.

İşte o yazı

Ev fiyatların yüksek olması bir yana konut kredisi faiz oranlarının da dönem dönem yükselmesi düşük gelire sahip olanlarımız için konut kredisi ile ilgili soru işaretleri oluşturuyor.

Haberin Devamı

##$$KONUTKREDIWIDGET##$$

GELİR DÜŞÜKLÜĞÜ EV SAHİBİ OLMANIZA ENGEL DEĞİL

Geliriniz düşükse bu ev sahibi olmanıza engel değil. Öncelikle yapmanız gereken gelişme potansiyeli yüksek bölgelerden düşük fiyatlı bir ev bulmak. Gelişme potansiyeli olan bir bölgenin yaşam standardınızı düşüreceğini düşünebilirsiniz. Ancak hızla gelişen büyük şehirlerde bu gibi yerler aynı hızla değer kazanıyor. Aldığınız ev birkaç sene sonra sizin aldığınız fiyattan çok daha değerli olacaktır. Bu da sizi kârlı çıkartır.

UYGUN KONUT KREDİSİ İKİNCİ AŞAMA

Evi bulduktan sonra ikinci aşama en uygun konut kredisini bulmak. Tüm bankalara ait güncel faiz oranlarının tek bir platformda sunulduğu Hangikredi.com ile kriterlerinize uygun hesaplama sonuçlarını bir arada görerek değerlendirme yapabilirsiniz. Konut kredisi faiz oranları değişken olduğundan ev almaya karar verdiğinizde bir süre faiz oranlarını takip edilmesi gerekiyor.

EK MASRAFLARA DİKKAT

Konut kredisi çekerken kredi faiz oranın yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var. Kredi maliyetini düşürmek için dosya masrafı, komisyon gibi diğer ayrıntı bilgileri de incelemenizde fayda var.

Haberin Devamı

Kredi araştırmanızı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de taksit tutarı ile ilgili sınır. Aylık taksitlerin toplam tutarı, haneye ait toplam gelirin yüzde 50’sini geçmeyecek şekilde düzenlenir. 

GELİRE GÖRE ÖDEME

Bir örnek ile açıklamak gerekirse hane geliriniz 3 bin TL ise aylık taksit ödemeniz en fazla 1.500 TL olabilir. Bu bilgiyi göz önünde bulundurarak minimum vadeyi belirleyebilirsiniz. Vadenin olabilecek en düşük sınırda olması sizin avantajınıza olur zira vade arttıkça ödeyeceğiniz toplam tutar da artacaktır.

Kaynak: Hangikredi.com

 

 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.530 Değişim: 0,00% Hacim : 98.654 Mio.TL Son veri saati : 18:10
Düşük 0 18.04.2024 Yüksek 0
Açılış: 0
32,5226 Değişim: 0,23%
Düşük 32,3698 18.04.2024 Yüksek 32,5383
Açılış: 32,4475
34,8786 Değişim: 0,45%
Düşük 34,6200 18.04.2024 Yüksek 34,8822
Açılış: 34,721
2.485,29 Değişim: 0,93%
Düşük 2.456,07 18.04.2024 Yüksek 2.486,95
Açılış: 2.462,29
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.