Depreme dayanıklı evler borlu çimentoyla yapılacak

18.07.2008 - 16:14 | Son Güncelleme :

Bakan Hilmi Güler, ’’Borlu çimentoyla depreme dayanıklı evler yapacağız. Bu ürünle yapılan yollara 20 yıl el sürülmeyecek.

Bakan Hilmi Güler, ’’Borlu çimentoyla depreme dayanıklı evler yapacağız. Bu ürünle yapılan yollara 20 yıl el sürülmeyecek.

Dünyada ilk defa Türkiye’nin ürettiği ürünün çevre dostu ve yüzde 80 daha dayanıklı olduğunu belirten Güler “Borlu çimentoyla depreme dayanıklı evler yapacağız. Bu ürünle yapılan yollara 20 yıl el sürülmeyecek” dedi.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, çimentoda borun kullanımına yönelik yıllardır sürdürdükleri çalışmaları tamamladıklarını söyledi. Borlu çimento üretimi konusunda önümüzdeki günlerde açıklama yapmaya hazırlanan Güler, son günlerin popüler deyimini borlu çimento için kurarak, Açıklama yaptığımda yer yerinden oynayacak dedi

Borlu çimentoyla bugüne kadar yaptıkları bütün deneylerden çok iyi sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Bakan Güler, Şu ana kadar 4 bin ton borlu çimento ürettik.

Bu çimentonun tamamını deneylerde kullandık. Ondan sonra TSE’den borlu çimento standardını bile aldık. Yani standardize edildi. Şimdi sıra bunun uygulamasına geldi diye konuştu. 

İLK ÜRETEN BİZİZ

Borlu çimento üretimi konusunda BUGÜN’e konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, borlu çimentonun tamamen özgün ve milli bir ürünümüz olacağını belirterek, Bunun şimdi imalatı söz konusu. Şu anda çimento fabrikaları, çok yüklü, tam kapasite çalıştıkları için, bunların içinde bizimle ortak çalışabilecekleri belirliyoruz. Yani borlu çimentoyu ticarileştiriyoruz artık müjdesini verdi. Güler, Biz bunu yaygınlaştırırsak, o zaman borlu çimento hem çevre dostu, hem de ülkemizin dostu olacak. Her anlamda kazanacağız. Çünkü kaynak bizde, bununla çok önemli bir adımı atmış olacağız. Dünyada bir tek biz üretmiş olacağız dedi.

DEPREME KARŞI BOR MUCİZESİ

Bakan Güler, Borlu çimentonun mukavemeti, normal çimentoya göre yüzde 80 daha iyi diyerek depreme dayanıklı ev yapımında tercih edileceğini ifade etti. Bugüne kadar borlu çimento ile yapılan yollardan da başarılı sonuçlar elde ettiklerini belirten Güler, Normal yollara 2 yılda bir bakım yapılmak zorunda. Borlu yollara ise en az 20 yıl el sürülmeyecek iddiasında bulundu. Baraj gövdesi, tüp geçitler, köprüler gibi kütle betonlarla yapılan projelerde uygulanması öngörülen borlu çimentonun nükleer santrallerde de kullanabileceği belirtiliyor.

(emlakkulisi)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.645 Değişim: -0,50% Hacim : 104.170 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.645 22.04.2024 Yüksek 9.832
Açılış: 9.795
32,6017 Değişim: 0,27%
Düşük 32,4690 23.04.2024 Yüksek 32,6715
Açılış: 32,5131
34,7815 Değişim: 0,34%
Düşük 34,5982 23.04.2024 Yüksek 34,8774
Açılış: 34,6636
2.413,84 Değişim: -0,78%
Düşük 2.401,02 23.04.2024 Yüksek 2.449,94
Açılış: 2.432,85
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.