Cilalayıp, sunacak!

07.07.2008 - 12:04 | Son Güncelleme :

TOKİ, arazileri cilalayıp tezgâha koyacak

Son yıllardaki konut hamlesiyle dikkat çeken Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni kaynak geliştirme arayışlarına girdi. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, kaynak geliştirme çalışmaları kapsamında dışarıdan kredi ve fon bulabileceklerini, yabancı ortak da getirebileceklerini söyledi. Yabancılara yönelik konut projelerine 5-6 ay içinde başlayacakları bilgisini veren Bayraktar, Elimizde çok değerli arsalar var. Onları da biraz cilalayacağız ve tezgâha koyacağız dedi.

TOKİ`nin yeni projeleri hakkında bilgi veren Erdoğan Bayraktar, kaynak geliştirme konusunda A, B, C planları bulunduğunu, duruma göre bunları tek tek devreye sokacaklarını belirtti. Peşin ödemede indirimli satış kampanyasının da kaynak geliştirme çalışmaları çerçevesinde uygulamaya konulduğunu kaydeden Bayraktar, aynı kapsamda İstanbul Kayabaşı`nda 50 bin konut yapılacağını ve bunların ucuz şekilde halka sunularak, oradan da kaynak temin edileceğini anlattı.

Yabancıya villa kent

Ellerinde çok sayıda arsa bulunduğuna da işaret eden Bayraktar, şöyle devam etti: O arsaları da kooperatiflere, kooperatif birliklerine, yap-satçılara satacağız. Oradan da bir kaynak toplayacağız. Aynı şekilde elimizde çok kıymetli arsalar var. Onların bazı problemleri var. Bu problemleri giderip, halkımıza sunacağız. Oradan çok bol para geleceğini tahmin ediyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Muğla, Bodrum, her tarafta bu tür arsalarımız var. Onları tezgaha koyacağız, cilalayacağız biraz, sonra satacağız. Dışarıdan da kredi bulabiliriz, fon bulabiliriz. Dışarıdan ortak getirebiliriz, ortak yatırımcı bulabiliriz. Halen bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bizimle ortaklık yapmak isteyenler var.

TOKİ Başkanı Bayraktar, yabancılar için de Çanakkale`den Hatay Körfezi`ne kadarki sahil bandında projeler geliştireceklerini, bunlara da 5-6 ay içinde başlanacağını açıkladı. Bu projeler için Maliye Bakanlığı`ndan 20 dolayında yer istediklerini ifade eden Bayraktar, yabancılara yönelik villa kentler inşa edeceklerini söyledi. Bayraktar, bu projelerin arsalarının özel sektöre verileceğini vurgulayarak, Müteahhitlere `Getirin projenizi, verin teklifinizi` diyeceğiz. Her şey belli olduktan sonra proje başlayacak diye konuştu. (AA)

TOKİ`NİN KREDİ NOTU DURAĞAN

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı`nın (TOKİ) kredi notunu BB (-) olarak belirledi. Fitch Ratings 1 Temmuz 2008`de TOKİ`nin uzun vadeli yabancı para cinsinden BB (-) ve uzun vadeli yerel para cinsinden BB olan kredi notlarını teyit etti. Fitch, TOKİ`yi görünümde durağan olarak belirtti. TOKİ`nin kredi notlarının kamu kuruluşu olması nedeniyle Türkiye`nin ülke notlarına eşit olduğunu ifade eden yetkililer, idarenin kredi notlarının, kamu kuruluşu statüsünün, hükümetin üzerindeki sıkı kontrolünün ve konut politikasında oynadığı önemli rolün bir yansıması olduğunu belirttiler. Fitch`in raporunda, Türkiye ülke kredi notunda, TOKİ`nin yasal statüsünde veya hükümetin kontrolündeki bir başka değişikliğin, idarenin derecelendirmesine veya kredi görünümüne yansımasının beklenildiği kaydedildi.

(REFERANS)
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.107 Değişim: 0,30% Hacim : 66.762 Mio.TL Son veri saati : 16:06
Düşük 9.056 29.03.2024 Yüksek 9.154
Açılış: 9.125
32,3812 Değişim: 0,20%
Düşük 32,2128 29.03.2024 Yüksek 32,5453
Açılış: 32,3174
35,0581 Değişim: -0,02%
Düşük 34,8774 29.03.2024 Yüksek 35,3786
Açılış: 35,0651
2.326,91 Değişim: 0,28%
Düşük 2.314,41 29.03.2024 Yüksek 2.337,29
Açılış: 2.320,42
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.