BAĞDAT CADDESİ: Cadde`de konut piyasası ne durumda?

04.07.2008 - 16:43 | Son Güncelleme :

Bağlı olduğu ilçe: Kadıköy

Bağdat Caddesi hattında yer alan muhitler: Bostancı, Çatalçeşme, Suadiye, Şaşkınbakkal, Erenköy, Ayşekadın, Caddebostan, Göztepe, Çiftehavuzlar, Selamiçeşme, Fenerbahçe, Kalamış, Kızıltoprak…

Gayrimenkul fiyatları: Bağdat Caddesi boyunca konut fiyatları denize yaklaştıkça artıyor. Caddenin deniz tarafında kalan sokakları satılık ve kiralık rayiçleri açısından caddenin diğer tarafından daha pahalı. Bölgenin en pahalı konutları ise sahil yolu üzerinde yer alan konutlar.

Bağdat Caddesi’nin üzerinde eskiden konut ağırlıklı olarak kullanılan binalar günümüzde yerini ofis, mağaza ve banka şubelerine terk etmiş durumda. Günümüzde özellikle Suadiye`den başlayarak çevre yoluna kadar uzanan bölgede, mağazalar ve işyerleri yer alıyor. Türkiye`nin ve dünyanın birçok ünlü markasının Bağdat Caddesi`nde en az bir mağazası bulunuyor.

<ımg src="http://i.bigpara.com/i/BK/img_big/ba2.jpg">

100 metrekare daire fiyatının 400-500 bin doları bulduğu caddenin en gözde bölgesi olan Suadiye ışıklar ile Şaşkınbakkal ışıklar arasında 100 metrekare mağaza 15-20 bin dolara çok rahat kiralanıyor. Bağdat Caddesi’nin Suadiye-Erenköy arasındaki bölümünde dükkanların da ofis katları değerli. Konut fiyatları, Bağdat Caddesi`nden sahil yoluna indikçe artarken, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne doğru çıktıkça düşüş göstermekte.

Bölgenin avantajları: (1) Bölgenin yapılanması çok yeni olmamasına rağmen hemen hemen her evin otoparkı var.  (2) Sokaklar oldukça düzenli. Çarpık yapılaşma yok. (3) Sahilyolu halka ayrılmış. İsterseniz yürüyüş yapabilir, isterseniz de spor aletlerini kullanabilirsiniz. (4) Alışveriş imkanları sınırsız. Bağdat Caddesi üzerinde dünyanın en tanınmış dünya markalarını bulabilirken ara sokaklarda daha uygun fiyatlı mağazalar bulmak mümkün. (5) Gıda alışverişi yönünden de sorunsuz bir bölge. Hemen her sokakta süpermarket bulabilirsiniz. (6) Oldukça yeşil bir bölge olduğu için hava çok kirli değil. (7) Düz bir zeminde yer aldığı için yokuş bölge kesinlikle yok. Heryer yürümeye elverişli. (8) İstanbul’un tüm merkezi  bölgelerine ulaşım mevcut. (9) Kadıköy İskelesi’ne oldukça yakın konumda. Ayrıca Bostancı İskelesi de bölge halkının hizmetinde. (10) Bölge tamamen konut ağırlıklı olduğu için ev sayısı çok fazla. Eğer detaylı bir arama yaparsanız uygun fiyatlı evler bulabilmeniz mümkün. (11) İnsan yapısı pek karışık değil…

Dezavantajları: (1) Özellikle haftasonu çok kalabalık olabiliyor. Eviniz Bağdat Caddesi’ne çok yakınsa, otopark sorunu yaşanabilir. (2) Trafik sorunu var. Cadde boyunca çok fazla ışık ve sokak olduğu için trafik genellikle sıkışık. (3) Popüler bir bölge olduğu için mülk sahipleri zaman zaman kiralık ve satılık değerlerini abartabiliyorlar. (4) Apartmanların çoğu merkezi sistemle ısınıyor. Bu nedenle aidatlar biraz yüksek. (5) Sosyal yaşam Bağdat Caddesi üzerinde bulunan cafe ve retoranlardan ibaret. Büyük eğlence klüpleri için karşı tarafa geçmek durumunda kalabilirsiniz. (6) Eğer işiniz Avrupa yakasındaysa her gün köprü trafiği çekmek zorundasınız.

Yatırımcılara tavsiye: Şu anda boş arsa bulunmayan Bağdat Caddesi güzergahında, son dönemdeki yapılaşma, genellikle eskiyen ve çok yaşlanan yapıların yıkılarak yerine yeni binaların yapılması şeklinde gerçekleşiyor. Birçok prestijli inşaat firması, özellikle imar durumunun ve zemin yapısının elverişli olduğu bölgelerde, son derece cazip projelerle rezidans ve nitelikli konut üretimine başladı. Tamamen ranta dayalı bir sistem oluştuğu için gayrimenkul değerleri açısından yüksek getirili bir bölge. Konut yatırımcıları ucuz fiyata eski daireler alabilirler. Çünkü aldıkları düşük fiyatlı ev yıkılıp yenisi yapılırsa, yeni dairelerin değeri oldukça yüksek.

Bölgede yer alan yeni projeler:

Bostancı City

Türkiye İmar Bankası T.A.Ş. Memur ve Müstahdemleri Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı’nın mülk sahibi olduğu proje, sekiz blokta toplamda 214 daireden oluşuyor. Konutların 109 adedi, Türkiye İmar Bankası T.A.Ş. Memur ve Müstahdemleri Yardım ve Emekli Sandığı Vakfı’na, 105 adedi ise müteahhit firmaya ait. Müteahhit firmanın daireleri satacağı, mal sahibinin ise daireleri kiraya vereceği ifade ediliyor. Projede yen alan dairelerin büyüklüğü brüt 106 ile 180 metrekare arasında değişiyor. 2008 mart ayında teslim edilmeye başlanması planlanıyor.

Suadiye Residence

Selimoğlu Group’un Suadiye’de Bağdat Caddesi’ne 200 metre mesafede Suadiye Camii Sokak üzerinde gerçekleştirdiği proje, dokuz katlı bir bloktan oluşuyor. Söz konusu projede 95,150 ve 220 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 daire ve 4+1 dubleks daire seçenekleri yer alıyor.

Sağlam Yapı-Erenköy Projesi

Sağlam Yapı tarafından Erenköy’de inşa edilen proje 1,5 dönüm arsa üzerinde iki blokta 19 daireden oluşuyor. Projede yer alan daireler; 3+1 (150 metrekare), 4+1 (187 metrekare) ve 5+2 (287 metrekare dubleks) büyüklüğe sahip.

Teknik Yapı-Dilman Towers

Teknik Yapı tarafından Erenköy’de yapımına başlanan Dilman Towers, 12 dönüm arsa üzerine inşa ediliyor. Dilman Towers 27 katlı iki kuleden oluşuyor. 85 metre yüksekliğindeki iki kuleden birinin terasında helikopter pisti, diğerinde ise Marmara Denizi, Adalar ve tarihi yarımadanın gözler önüne serildiği jakuzi havuzlu seyir terası bulunuyor. 248’er metrekarelik 104 daireden oluşan Dilman Towers, içinde Ethemefendi 36 restoranının da bulunduğu özel bir koru içinde yer alıyor. Proje teslimi Aralık 2008.

Taşyapı-Ethemefendi Projesi

Taşyapı İnşaat tarafından Erenköy’ün simgesi olan ve prestijli konutların yer aldığı Ethemefendi Caddesi üzerinde projelendirilen Ethemefendi Konutları, 4 bin 391 metrekare arsa üzerinde 7 ve 14 katlı olmak üzere iki bloktan oluşuyor. Projede, 7 katlı blokta 145 ve 190 metrekare 14 katlı blokta ise 180 metrekare büyüklüğe sahip daireler şer alıyor.
Çuhadaroğlu İnşaat Bağdat Caddesi Projesi
Çuhadaroğlu İnşaat, üst gelir grubu için Bağdat Caddesi’nde lüks konut projesi geliştiriyor. 17-18 katlı 60 daireli lüks konut proje çalışmaları devam ediyor.

Taşyapı- Caddebostan Konutları

Taşyapı İnşaat’ın Caddebostan sahilde projelendirdiği Caddebostan Konutları, kapanmaz deniz manzaralı bir konumda, tek blokta toplam 3 ultra lüks daireden oluşuyor. Proje, 450 metrekarelik bir bahçe dubleksi, 375 metrekarelik bir normal kat ve de 550 metrekarelik bir çatı katından oluşuyor.

Sevgili Residence

Sevgili İnşaat tarafından Caddebostan’da yapımına başlanan Sevgili Residence, 5 bin 500 metrekare büyüklüğünde arsa üzerine 58 daireden oluşan iki blok ve iki villadan oluşuyor. Projede 4+1 dairelerin büyüklüğü 175-200 metrekare olarak belirlenirken, 4+1 villalar ise 260 metrekare büyüklüğünde inşa ediliyor.

Hazırlayan: Tolga Kamiloğlu


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.437 Değişim: -0,92% Hacim : 23.452 Mio.TL Son veri saati : 11:17
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.488
Açılış: 9.431
32,5953 Değişim: 0,37%
Düşük 32,4917 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4917
34,7925 Değişim: 0,17%
Düşük 34,6024 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.498,05 Değişim: 0,55%
Düşük 2.483,83 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.