KAP ***TRCAS*** TURCAS PETROL A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

24.03.2020 - 12:28
KAP ***TRCAS*** TURCAS PETROL A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)

***TRCAS*** TURCAS PETROL A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

                 Koronavirüs (COVID-19) salgını sebebiyle, 20 Mart 2020 tarihinden itibaren Genel Müdürlüğümüzde, iş akışlarımızdaki aksaklıkları minimize edecek şekilde, uzaktan çalışma düzenine geçilmistir.
Petrol ve enerji sektörlerine odaklı bir yatırım şirketi olan Turcas Petrol A.Ş. ("Turcas") 3 ana iş kolunda, iştirakleri ve bağlı ortaklığı vasıtasıyla, faaliyet göstermektedir:
1)     Paylarına %30 oranında sahip olduğumuz akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar sektöründeki iştirakimiz Shell & Turcas Petrol A.Ş. ("Shell & Turcas") bu süreçte müşterilerinin, iş ortaklarının ve çalışanlarının sağlığı ve güvenliği ile ürünlerinin kesintisiz ikmalini sağlamayı öncelik olarak belirlemiştir. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili tüm Bakanlıkların yayınladığı bilgilendirmeleri, düzenlemeleri ve uyarıları eksiksiz takip etmekte, en üst düzeyde hayata geçirmektedir.
Bu kapsamda Genel Müdürlük ve üretim tesislerindeki operasyonlarında çalışanlara farkındalık eğitimleri verilmiştir. Ortak kullanım alanlarının sürekli dezenfektasyonu, seyahat ve toplantı çalışmalarının yeniden düzenlenmesi gibi tedbirler titizlikle hayata geçirilmiştir. Farklı iş kollarında müşterilere sunulan akaryakıt, LPG, doğalgaz, madeniyağ ve petrokimya ürünlerinin temininde farklı senaryolarda herhangi bir aksaklık olmaması için iş devamlılık planları hazırlanmış ve mümkün olanlar test edilmiştir. Akaryakıt istasyonlarını içeren saha operasyonları dahilinde ise işortakları, istasyon çalışanları ve istasyonlara gelen misafirlerin sağlığına ilişkin de bir dizi önlemler alınmış olup, istasyon yönetimlerine bildirilmiştir. Bu kapsamda istasyonlarımızda dezenfektasyon çalışmaları gerçekleştirilirken, koronavirüse ilişkin bilgilendirici afişler konumlandırılmıştır. İstasyon yönetimlerine, gerekli hijyen ürünleri anlamında da yönlendirmeler yapılmıştır.
Shell&Turcas süreci ve yeni düzenlemeleri yakından takip etmekte ve gelişmelere göre ek önlem paketlerini de hızlıca hayata geçirmek üzere hazırdır.
2)       Paylarına %30 oranında sahip olduğumuz konvansiyonel elektrik üretimi sektöründeki iştirakimiz RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. ("RWE & Turcas") merkez ofisinde uzaktan çalışma düzenine geçmiştir. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gerekli sağlık, hijyen, çalışan güvenliği, emniyet, çevresel ve benzeri tedbirleri almak suretiyle Denizli'de bulunan 800 MW Kurulu gücündeki Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santralinde elektrik üretim faaliyetlerine an itibariyle devam etmektedir. 
3)      Paylarının tamamına sahip olduğumuz yenilenebilir elektrik üretimi sektöründeki iştirakimiz Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş. ("Turas Kuyucak") merkez ofisinde uzaktan çalışma düzenine geçmiştir. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gerekli sağlık, hijyen, çalışan güvenliği, emniyet, çevresel ve benzeri tedbirleri almak suretiyle Aydın'da bulunan 18 MW Kurulu gücündeki Jeotermal Enerji Santralinde elektrik üretim faaliyetlerine an itibariyle devam etmektedir. 
Konuyla ilgili gelişmeler olması durumunda kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Saygılarımızla,





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/831677


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.693 Değişim: 1,77% Hacim : 109.544 Mio.TL Son veri saati : 18:05
Düşük 9.421 19.04.2024 Yüksek 9.715
Açılış: 9.431
32,5004 Değişim: 0,08%
Düşük 32,2918 19.04.2024 Yüksek 33,0938
Açılış: 32,4747
34,6901 Değişim: -0,12%
Düşük 34,5083 19.04.2024 Yüksek 35,3906
Açılış: 34,7321
2.496,86 Değişim: 0,50%
Düşük 2.482,31 19.04.2024 Yüksek 2.552,25
Açılış: 2.484,49
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.