KAP ***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDİNG A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

26.06.2018 - 17:46
KAP ***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDİNG A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama

***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDİNG A.Ş.( Haber ve Söylentilere İlişkin Açıklama )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Haber veya Söylentilere İlişkin Açıklama

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
YOKTUR
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği

Açıklamalar

 
Sayın,
 
Merhum Rahmetli Mazhar Zorlu'nun kuruculuğunda, 60 yıldır plastik boru ve ek parça üretimini kaliteden ödün vermeden ve kalite standartlarına uygun olarak gerçekleştiren, aynı zamanda ürünlerini yurt içi ve yurtdışına satış ve pazarlamasını yapan Şirketlerimiz sektörde Halka açık ve Borsa'da işlem gören tek şirkettir.
Merkezi İzmir'de olup,  Beş ayrı Bölge Müdürlüğü iç-dış taşeronluklar dahil olmak üzere yedi yüz kişiye yakın istihdamı ve 2000'e yakın Bayi profili ile Şirketlerimiz sektörde öncü olarak yer almaktadır.  ISO 9001 Kalite Standartları belgesini alan ilk şirket olmanın yanı sıra, uzun yıllardır Kalite, Çevre, İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemleri belgesine de sahip şirketlerimiz sürekli denetlenerek söz konusu sistem gerekliliklerini eksiksiz yerine getirmektedir.
Şirketlerimiz Vergi Usul Kanunu kapsamında yılda en az beş kez Yeminli Mali Müşavirlerce verilen Tam Tasdik hizmeti ve Sermaye Piyasası Kanunu ve Bağımsız Denetim Raporlama Yükümlülüğü kapsamında da yılda en az iki kez lisanslı denetim şirketi tarafından denetlenmektedir.
Mazhar Zorlu Holding Grubu şirketlerince imzalanmış bulunan Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi şartlarının tarafımızdan kaynaklanmayan koşullarla neticelendirilmemiş olması dolayısıyla, uzun bir süredir oldukça zor koşullarla karşı karşıya kalınmış olup, tüm olumsuzluklara rağmen üstün bir mücadele verilmiştir.
19 Nisan 2018 tarihinde Halka açık Borsa'da işlem gören şirketlerimizi ve hatta ortağı olmadığım İlişkili Şirketleri dahi kapsayan bir mahkeme kararı ile emsali görülmemiş bir gerekçeyle, mesnetsiz bir cebri icra ile karşı karşıya kalınmıştır. İtibarımız, çalışanlarımızın özverili gayreti, bayilerimizin sonsuz desteği ve yatırımcılarımızın verdiği güvenle bu süreçte, hukukun üstünlüğüne olan inancımızı koruyarak gerekli itirazlarımız hukuki yolla yapılmış ve etiksiz, usulsüz ve haksız olarak yapılan icraya ilişkin haciz uygulaması yine hukuki yollar kullanılarak kaldırılmıştır, hukuki süreç devam etmektedir.
2007 yılından bu yana Gelir İdaresine beyan ettiğimiz her Kurumlar Vergisi Beyannamesi ekinde Şirketlerimizin ilişkili gerçek kişi ve/veya  ilişkili kurum kapsamında Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Aktarımı, emsallere uygun olmayan tek bir alım, satım veya kazancın olmadığı Tam Tasdik firmalarının onayı ile beyan edilmiştir.   Kazancın tamamına yakını ile yapılandırma kapsamındaki Kamu borç ödemeleri gerçekleştirilmiş olup, bunun dışında makine revizyonları gerçekleştirilerek yatırım planlamaları yapılmaktadır.
Bunun yanında yine sektörde bir ilk ve tek olan, plastik üretiminin mesleki eğitim ve öğretim sistemi projesi ile güçlendirilmesine yönelik plastik teknolojisinin üst düzey otomasyonla gerçekleştiği Kuruculuğunu yapmış olduğumuz Mazhar Zorlu Endüstri ve Meslek lisesinde, sektöre nitelikli mühendis ve meslek mensubu yetiştirilmekte olup, nitekim okulumuz "Bulut Veri Tabanı Kullanan Endüstri 4.0 Eğitim Setinin Tasarımı, Yazılımı ve Uygulaması" projesi ile Tübitak tarafından 1.'lik Ödülü almıştır.
Şirketlerimizin faaliyetleri tek bir istihdam azaltmadan, bir önceki yılın, açıklanan satış ve hasılat rakamlarının üzerinde hedeflerle durmaksızın devam etmekte olup, Yönetim Kuruluna bağlı tüm organizasyonlarla, finansal yapılanmamız, Bilgi Sistemlerindeki revizyonumuz ve Kurumsal Yönetim İlkelerini gerçekleştirmek adına hızla devam eden çalışmalarımız akabinde ivedilikle bir üst Pazara çıkmak için gereken önem ve gayreti göstermekteyiz. Kurumsal Organizasyon içinde çekirdek çalışma grupları ile Dijitalleşme, İnovasyon ve Yazılım Projeksiyonları vb. her alanda iş süreçlerinde iyileştirilmeyi gerçekleştirmekteyiz.
Bilindiği üzere, Yakın İzleme pazarındaki Yatırımcı İlişkileri Birimi bulundurma zorunluluğu olmasa dahi, şirketlerimizde Sermaye Piyasaları, İç Denetim ve Kontrol ve Finansal Raporlama sorumluluklarını gerçekleştiren birimimiz aynı zamanda lisanslı personeli ile Yatırımcı İlişkileri hizmetini sunmakta ayrıca, her konuda telefon ve mail yoluyla yatırımcısına şeffaf olarak açıklamalarda bulunmaktadır.
Şirketimizin Kurumsal Yönetim ilkeleri gereğince gösterdiği gayret ve hedeflerin, hukuki süreçler karşısında verilen mücadelelerin tarafınızca bilinmesi ve birtakım sosyal platformlarda şirketimizin gerçekleriyle örtüşmeyecek şekilde yaratılan algılar ve haksızlıklara prim verilmemesi hususunu önemle arz ederim.
Saygılarımla
 
KEMAL ZORLU
YÖNETİM KURULU BAŞKANI VE MURAHHAS AZA
                                  
 





http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/690471


BIST

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.056 Değişim: 2,83% Hacim : 66.661 Mio.TL Son veri saati : 15:47
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.060
Açılış: 8.864
32,3235 Değişim: 0,23%
Düşük 32,2225 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,1524 Değişim: 0,09%
Düşük 34,8851 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.295,02 Değişim: 0,77%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.304,45
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.