Zorlu Holding 2000 Yilinda Halka Aciliyor.

27.04.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
1999 yilsonuhedeflerine yuzde 100 ulasacaklarini ifade eden Zorlu Holding Yonetim Kurulu uyesi Zeki Zorlu, yuzde 50 ic piyasa yuzde 50 ihracat calismalarindan dolayi krizden etkilenmediklerini belirtti. 1997 yilinda sanayi isine basladiklarina deginen Zorlu, 1983 yilindan itibaren butun imalatlarini yuzde 50 ihracat, yuzde 50 ic piyasaya yonelik temeller uzerine attiklarini soyledi. Zorlu, bu karari almalarinin nedenini soyle anlatti. Dunyada her zaman stabil bir yasanti yok. Dunyada bir etkilenme olacaktir. Sartlar kotuye dogru gidebilir. Yuzde 50 ihracata temelleri attigimiz zaman bir taraf krize girdigi zaman diger taraf destekler. Bu prensibi 1983`lerde aldik. O gunden beri agirlikli yuzde 50 ihracat, yuzde 50 ic piyasa calisiyoruz. O nedenle, Turkiye`nin girdigi krizden hic bir zaman etkilenmedis Isletmelerimizde 365 gun calismakta.` Yilsonunda krizin etkisinin azalacagina inandiklarini ifade eden Zeki Zorlu, Bu kriz dunyadan kaynaklanan bir kirizdir. Turkiye`de kriz, gelismis sanayimiz olan tekstilde kendini gosterdi. Tekstil sektoru duzluge ciktiginda butun sektorlerde duzluge cikacaktir` dedi. 2000`li yillarda 1 milyar dolar ihracat hedeflerinin bulundugunu belirten Zorlu, bu hedeflerine ulasacaklarini soyledi. Tekstilde 1997, 1998 ve 1999`un tam yapilanma donemi oldugunu ifade eden Zeki Zorlu, 1997-1998`de yaptigimiz 600 milyon dolarlik yatirimlar, Tirkiye`deki yatirimlarin en buyugudur. Bazi tevsi yatirimlarimiz kaldi. Bu yatirimlar tamamlandiktan sonra, dunyadaki bir firmayla, tekstil grubumuzun firmalarin bir ortakligi olabilir. Iplik olabilir veya ona paralel baska bir sirketimizde. Birde 2000 yilinda Zorlu Holding`i halka acmayi planliyoruz` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.