Ziraat Katılım'ın kârı 69 milyon TL oldu

04.05.2018 - 14:22 | Son Güncelleme :
Ziraat Katılım'ın kârı 69 milyon TL oldu | Ekonomi Haberleri

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, "Yılın birinci çeyreğini 68,7 milyon lira net karla tamamladık. Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, yurt içinde 37 ilde 67 şubeyle faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor" dedi.

Ziraat Katılım Genel Müdürü Metin Özdemir 2018 birinci çeyreğine ilişkin gelişmeler konusunda  açıklamalarda bulundu. Özdemir; “Ziraat Katılım’ın toplam aktifleri 2017 yılı sonuna göre yüzde 12 artışla 16,1 milyar TL’yi aşarken, toplanan fonlar yine aynı döneme göre yüzde 8 artış ile 10,8 milyar TL oldu. Kullandırılan nakdi fonlar yüzde 7 artışla 12,5 milyar TL’ye ulaşırken, Ziraat Katılım’ın reel sektöre sağladığı nakdi ve gayrinakdi finansman toplamı 19,5 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Ziraat Katılım, 2018 yılının birinci çeyreğini 68,7 milyon TL net kâr ile tamamladı. Türkiye genelinde şube ağını hızla yaygınlaştıran Ziraat Katılım, yurtiçinde 37 ilde 67 şube ile faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir ” dedi.

Haberin Devamı

‘’ORTAK YATIRIMLAR MODELİ’’ İLE SEKTÖRDE BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Genel Müdür Metin Özdemir; “Türkiye’nin kamu sermayesi ile kurulan ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım Bankası A.Ş. ile savunma sanayi, raylı sistemler ve otomotiv sanayi gibi mühendislik ve endüstriyel alanlarda gerek kamu gerekse özel sektöre hizmet veren Fikssan Fikstür Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında yüzde 50- yüzde 50 hisse ortaklığında FZK Mühendislik ve Sınai Yatırımlar A.Ş. firması kurulmuştur. FZK’nın ana faaliyet konusu savunma sanayi, otomotiv, demiryolu sektörleri, kalıp ve fikstür gibi sektörlerin ihtiyaç duyduğu yerli teknolojik ve sanayi ürünlerinin ülkemiz sınırları içerisinde üretimi olacaktır.

Türkiye’de bir katılım bankası ile üretim yapan bir firmanın bir araya gelerek oluşturduğu bu ortaklık, ülkemizde “Ortak Yatırımlar Modeli” ile yerli üretim yapma prensipleri bakımından bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Türkiye’de daha önce katılım bankaları tarafından kar-zarar ortaklıkları yapılmıştı. Ancak Ziraat Katılım ile Fikssan’ın bir araya gelerek oluşturdukları FZK Mühendislik ve Sınai Yatımlar A.Ş. sermaye ortaklığı olarak sanayi sektörüne yönelik tesis edilerek daha önce örneği görülmemiş bir ortaklığa imza atmışlardır ” dedi.

Haberin Devamı

NEFES KREDİSİ İLE KOBİ’LERİMİZİN YANINDAYIZ

KOBİ’lerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması ve uygun koşullarda kullandırılmasına yönelik olarak tasarlanan Nefes Kredisi protokolü, TOBB öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla, Hazine destekli Garanti Fonu teminatıyla, Ziraat Katılım’ın da dahil olduğu altı banka işbirliğiyle Sayın Başbakanımızın himayelerinde 31 Mart 2018 tarihinde gerçekleştiğini ifade eden Özdemir; “Nefes 2018 projesi kapsamında KOBİ’lere 7,5 Milyar TL finansman sağlanacak olup, 50.000 işletmenin bu fırsattan yararlanması planlanmaktadır. Reel sektöre yönelik düşük maliyetlerle ve destek mahiyetinde hazırlanan Nefes Kredisi’nin ödeme takvimi ilk 6 ayı ödemesiz (aylık kâr oranı ödemeli) olmak üzere toplamda 18 ay vadeli olarak belirlenmiştir ” dedi.

KİRA SERTİFİKASI İHRAÇLARIMIZI BAŞARI İLE TAMAMLADIK

Ziraat Katılım’ın 2018 yılının 1. çeyreğinde dört adet kira sertifikası ihracını başarılı bir şekilde tamamladığını belirten Genel Müdür Metin Özdemir; “Ziraat Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirilen ihraçlar ile 679 Milyon TL fonlama temin edilirken, kira sertifikası ihraçlarının tamamına nitelikli yatırımcılardan ihraç tutarının üzerinde talep gelmiştir.

Türkiye’nin kamu sermayeli ilk katılım bankası olan Ziraat Katılım, faaliyetlerine başladığı 29.05.2015 tarihinden bugüne, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan alınan 2 Milyar TL tutarlı ihraç tavanı kapsamında nitelikli yatırımcılara gerçekleştirdiği kira sertifikası ihracı toplamda 1,98 Milyar TL’ye ulaşmıştır” dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE ODAKLIYIZ

Müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımıyla, bankacılığın her alanında müşterilerine özel hizmetler geliştirdiklerini ifade eden Metin Özdemir; “Bankamız, müşteri iletişim merkezi ile müşterilerimizin çağrılarına 7/24 anlık cevap vermektedir. Katılım Mobil işlem seti, bireysel müşterilerimizin kullandığı tüm işlemleri kurumsal müşterilerimizin de kullanımına sunmak amacıyla genişletilmiştir. Tüm ATM’lerde görme engelli müşterilerimiz için sesli menü ve Ortopedik Engelli ATM kurulumu yapılarak müşterilerimizin kullanımına sunulmuştur. Katılım Mobil uygulamamızda “Canlı Cevap” fonksiyonu devreye alınmıştır.

Haberin Devamı

ÖNCÜ KATILIM BANKASI VİZYONUMUZ İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Ziraat Katılım olarak hedefimiz, katılım bankacılığını yaygınlaştırma misyonumuza bağlı kalarak projelerimize kararlılıkla devam ederken, nihai hedefimiz Türkiye ekonomisine artan oranda değer üretmek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemektir.

Ziraat Katılım olarak sektöre katkı sağlamak ve derinlik kazandırmak için var gücümüz ile çalışmaktayız. Katılım Bankacılığı prensiplerine uygun ancak daha önce sektörde uygulanmamış olan projeler üzerine yoğunlaşmaktayız.

Bu minvalde, 2016 yılında Türkiye’de ilk defa lojistik sektörüne yönelik kar-zarar ortaklığı projesi ile “müşaraka” ürününü, 2017 yılında yap- işlet- devret modeli ile yapılan bir projede “istisna” ürününü ve son olarak 27 Mart 2018 tarihinde savunma sanayi, raylı sistemler ve otomotiv sanayi gibi mühendislik ve endüstriyel alanlarda kamu ve özel sektöre hizmet veren bir şirket ile “ Ortak Yatırımlar Modeli”ni hayata geçirerek öncü katılım bankası olma vizyonumuz ile önemli bir adımlar atılmıştır” dedi.

Metin Özdemir “Ziraat Katılım, önümüzdeki dönemde de, katılım bankacılığını geliştirme misyonuyla, “Paylaştıkça daha fazlası”nı müşterilerine sunarak, ülke ekonomisine değer katmaya devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.


Etiketler

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
  • BIST
  • DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
9.018 Değişim: 2,39% Hacim : 32.893 Mio.TL Son veri saati : 11:32
Düşük 8.864 28.03.2024 Yüksek 9.030
Açılış: 8.864
32,3195 Değişim: 0,21%
Düşük 32,2253 28.03.2024 Yüksek 32,3526
Açılış: 32,2508
35,0684 Değişim: -0,15%
Düşük 34,9352 28.03.2024 Yüksek 35,2158
Açılış: 35,1216
2.279,70 Değişim: 0,09%
Düşük 2.270,83 28.03.2024 Yüksek 2.286,20
Açılış: 2.277,54
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.