Ziraat altı ayda 1.3 milyar YTL kâr etti

20.07.2007 - 09:36 | Son Güncelleme :







<ımg height="106" alt="Ziraat" altı="" ayda="" 1.3="" milyar="" ytl="" kâr="" etti="" src="http://www.radikal.com.tr/veriler/2007/07/20/alti.gif" width="160" align="right" border="0">
Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, tarımsal kredilerde yüzde 51 artış sağlayarak 4.3 milyar YTL`ye ulaştıklarını söyledi.
Ziraat Bankası ocak-haziran döneminde net kârını yüzde 87 artırarak 1 milyar 305 milyon YTL`ye, mevduat toplamını da 64 milyar YTL`ye yükseltti

Ziraat Bankası`nın bu yılın ilk yarısında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 87 artırarak, 1 milyar 305 milyon YTL`ye çıkardığı açıklandı.

Bankadan yapılan açıklamada, bankanın brüt kârının 1 milyar 643 milyon YTL, vergi karşılığının ise 338 milyon YTL olduğu belirtildi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar da kendileri açısından 2007 yılının ilk yarısını değerlendirdi.

Güven veriyor

Yılın ilk yarısında 64 milyar 207 milyon YTL`ye ulaşan toplam mevduatın, `milyonlarca insanın bankaya duyduğu güveninin ifadesi` olduğunu vurgulayan Çağlar, bankanın Türkiye`nin lokomotifi olarak kârlılık ve verimlilik ilkeleri doğrultusunda ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğini kaydetti.

Çağlar, bankanın toplam aktiflerinin 75.8 milyar YTL`ye ulaştığını, son yıllarda kredilerin aktif içindeki payının hızla arttığını ve bu faaliyetler neticesinde haziran ayı sonu itibarıyla toplam kredilerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31 artarak 18.8 milyar YTL`ye yükseldiğini belirtti.

Sulamaya 30 trilyon kredi
Çağlar, tarımsal kredilerde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artış sağlanarak, 4.3 milyar YTL`ye ulaşıldığını da bildirerek, tarımsal kredilerde projeli yatırım kredilerinin yanı sıra modern teknolojilerin kullanılması sayesinde, verimliliğin ve tarımsal hasılatın artırılmasına önem verdiklerini belirtti.

Türkiye için önemi giderek artan su konusunda da özel bir proje uygulamaya koyulduğunu ifade eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, bu projeyle geleneksel sulama yöntemi yerine, suyun daha verimli kullanılmasını sağlamak amacıyla üreticileri `yağmurlama ve damlama sistemi` kurmaya teşvik ettiklerini anlattı.

Beş yıl vadeli kredi
Çağlar, bu kredilerin faizsiz ve beş yıl vadeli olduğunu, yeni uygulanmaya başlanmasıyla birlikte bugün itibarıyla 1884 üreticiye, 30 milyon YTL tarımsal sulama kredisi kullandırıldığını söyledi.

Bankanın tarımsal krediler yanında KOBİ kredilerinde de adından söz ettirmeye başladığını ifada eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, KOBİ kredilerinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artışla 1 milyar 743 milyon YTL`ye yükseldiğini, kredilendirilen KOBİ sayısının da yaklaşık olarak 90 bini bulduğunu söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.003 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.