`ZAP`layarak gidiyoruz

23.07.2003 - 08:59 | Son Güncelleme :

DIGITURK ile Vestel`in ortak projesi ZAP, tahminlerin üstünde satış grafiğine ulaşarak 40 bin adet hedefini geçti. Fiyatları son derece ekonomik olan ZAP paketiyle Lig TV de dahil 37 yerli ve yabancı kanal dijital görüntü kalitesiyle elinizin altında

Şovmen Beyaz`la (Beyazıt Öztürk) yoğun bir kampanya başlatan DIGITURK ZAP TV, tüketiciyle buluştuğu haziran ayından bu yana tahminlerin üstünde satışa ulaştı. İçinde sinemadan modaya, belgeselden futbola 37 TV kanalını bulunduran DIGITURK ile Vestel`in ortak ürünü ZAP TV kullanıcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yaz sezonu olmasına karşın ZAP paketinin satış performansından memnun olduklarını söyleyen DIGITURK Genel Müdürü Ertan Özerdem, ZAP`ın hedefine ulaşmış bir proje olduğunu söyledi. Digital yayıncılıkta Türkiye`de lider olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını ifade eden Özerdem, `ZAP`la, TV izleyicileri Türkiye`nin her yerinden digital görüntü ve ses kalitesine daha ucuz fiyatlarla ulaşacaklar` dedi. DIGITURK ile Vestel`in ortaklaşa düzenledikleri ZAP`ın tanıtım toplantısında konuşan Özerdem, ZAP`ın müşteri ihtiyaçlarından doğduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

Fikir müşterilerden çıktı

`DIGITURK üyeleri arasında yaptığımız pazar araştırmaları böyle bir ürüne ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Alternatif `receiver` seçenekleri üzerinde çeşitli araştırmalar yaptık. Bu araştırmalar sonucunda, ZAP`ın içeriğine teknolojik olarak en ucuz `receiver`ın Vestel`de olduğu ortaya çıktı. Böylece Vestel`in teknolojideki öncü konumuyla DIGITURK-Vestel işbirliği gerçekleşti. ZAP`ın hedef kitlesi ise digital görüntü ve ses kalitesine daha ucuz fiyatlarla ulaşmak isteyen, spor, sinema ve erotik içeriğe ilgisi olan kesim.`

Zorlu ile ikinci işbirliği

Çukurova Grubu bünyesinde DIGITURK ile Zorlu Grubu`nun Vestel`i arasındaki işbirliğinin giderek güçlendiğini ifade eden Vestel Genel Müdürü Levent Hatay ise, `ZAP, Çukurova ile Zorlu Grubu arasındaki 2. büyük işbirliği. İki grup arasındaki sinerji artarak sürecek` dedi. Hatay, daha önce Çukurova`ya bağlı internet servis sağlayıcısı Superonline`ın Vestel.net`in altyapısını gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Kurulum masrafı yok

ZAP paketi, DIGITURK`ten farklı olarak Vestel bayilerinde satılıyor. ZAP paketini almak isteyen kullanıcılar, Vestel bayisinden ZAP uyumlu Vestel Digital uydu alıcısı, uydu anteniyle ZAP kurulum paketini satın alarak, kolaylıkla kurulumu yapabiliyorlar. Yine DIGITURK`ten farklı olarak ZAP`ta receiver, ZAP üyesinin mülkiyetinde bulunuyor. Yani ZAP üyeliği bittiği taktirde de kullanıcı receiverı herhangi bir uyduya çevirerek uydudaki şifresiz kanalları izleyebiliyor. Peki ZAP ne kadar? ZAP üyesi olmak için ayda 28 milyon Türk Lirası`na Vestel uydu alıcısı (Receiver) alınıyor. 35 kanallı ZAP için üyelik bedeli ayda 9 milyon lira. Lig TV ve MGM sinema kanalıyla birlikte toplam 37 kanal ise ayda 29 milyon lira. ZAP aboneleri kampanya döneminde çanak anten ve işçilik için herhangi bir ücret ödemiyorlar.

En güzel kanallar ZAP`ta

Lig TV, MGM, SinemaTurk, ShowTV, Kanal D, ATV, TGRT, TRT1, TRT2, TRT3, TRT4, Kanal7, CNBC-E, TV 8, STV, Işık TV, NTV, CNNTürk, SKYTURK, HABERTURK, ExpoChannel, Elmavision, Fashion TV, Tatlıses TV, Fox Kids, Discovery, History Channel, MMC, Numberone TV, POWERTURK TV, Alem FM, Radio 92.3, TRT Radyo, 102.5 FM, Power FM, PowerTurk, Power XL ve Playboy TV.

`Ucuz olduğum için tercih edildim`

DIGITURK`ün sinema, futbol ve belgesel kanallarının kolayca izlenmesini sağlayan yeni dijital sistemi `ZAP`ın reklamlarında oynayan şovmen Beyaz, tam 8 farklı kılığa girdi. Ekranlarda birbirinden ilginç tiplemeleriyle izleyenlerini kahkahaya boğan ünlü şovmen, ZAP`ın tanıtım toplantısında da ilgi odağı oldu. Esprili bir şekilde, `ZAP reklamlarında ucuz olduğum için tercih edildim` diyen Beyaz, yorucu ama mükemmel bir işe imza attıklarını söyledi. Beyaz şunları söyledi: `Bu tanıtım için Beyaz Show`un dışında da tipler yarattık. Mesela Hans, memur, memurun karısı ve bilmiş bir karakter var. Öyle güzel şeyler ortaya çıktı ki, reklamın ardından bu tiplemeleri kendi şovuma bile alabilirim. Bu uzun soluklu bir kampanya olacak ve kısa bir dizi film gibi arka arkaya yayınlanacak. Kendi adıma şunu söyleyebilirim ki, benim konumumdaki bir oyuncu için inanılmaz yararlı oldu, çünkü tecrübem arttı. İşin en güzel yanı da, çekimler sırasında ekibin beni serbest bırakmasıydı. `Sen nasıl istiyorsan öyle yap` tarzında bir yaklaşım sergilendi.`



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.