`Zamanlama kaygı verici`

06.07.2007 - 14:35 | Son Güncelleme :

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Petkim ihalesini eleştirdi ve ``İhaleyi alan firmanın doğru dürüst kimliği dahi netleşmiş değil`` dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Petkim ihalesini eleştirdi ve <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/CHPBAYKAL2.jpg" align="right" vspace="5">``İhaleyi alan firmanın doğru dürüst kimliği dahi netleşmiş değil`` dedi. Baykal ihalenin seçimden 15 gün önce yapılmasının da ``çok kaygı verici`` olduğunu söyledi.

CNNTURK

Baykal, Kanaltürk`te katıldığı bir programda, Petkim`in Türk ekonomisi ve sanayisi için olağanüstü önemli ve çok büyük potansiyeli olan bir kuruluş olduğunu belirtti.
 
CHP lideri Baykal, ihalenin kamuoyunun onayı dışında  ve çok ciddi hukuki sorunların yaşanacağı şekilde gerçekleştirildiğini öne sürdü.
 
Deniz Baykal, Seçimden 15 gün önce bunun yapılması çok kaygı verici bir olay. Bu, işlerin iyi götürülmediğini gösteriyor. Tabii Türkiye`de yargı işleyecektir, kamuoyu bu konuyu değerlendirecektir dedi.
 
Baykal, özelleştirmenin kaynak sağlamaya yönelik bir uygulama olarak gerçekleştirildiğini de savundu.

Haberin Devamı


Baykal, Türkiye`de son zamanlarda birbiri ardındang erçekleştirilen özelleştirmelerin sağlam bir hukuksal altyapı oluşturulmadan, tartışmalı biçimde alelacele yürütüldüğünü belirtti.
 
CHP lideri, Bu noktada hala özelleştirmeye yönelik gereken duyarlılığın değişmediğine tanık oluyoruz. Özelleştirmelerde sadece satmak ve karşılığında bir miktar para almak genel bekleyiş olarak ortaya çıkıyor diye konuştu.
 
Türkiye`de özelleştirme perişan durumda

 
Baykal, İlla devletin işletmecilik yapmaya devam etmesi zorunluluğu yoktur. Böyle bir ideolojik angajmanla ekonomiye yaklaşmak doğru değildir. Ama bu demek değildir ki, önüne gelen her şeyi enini sonunu incelemeden, değeridir ya da değildir bakmadan eşine dostuna, yakınına sat, hukuki temelini yapmadan bunu sağla, işsizliği artıracak, istihdam problemi doğuracak şekilde bunu yap. Türkiye`deki özelleştirme bir fiyaskodur. Özelleştirmelerin önemli bir kısmı tam bir başarısızlıktır.Hele tarım alanındaki özelleştirmeler perişan durumdadır ifadesini kullandı.

Terörle mücadele bu hükümetle olmaz
 
CHP lideri, terörle mücadeleye ilişkin soruları da yanıtladı. Baykal, teröre karşı gereken doğru politikaların belirlenmesi ve bu politikaların kararlılıkla uygulanması gerektiğini ifade ederek, AK Parti döneminde bunun yapılmadığını ileri sürdü.
 
Türkiye`deki terörün çok büyük ölçüde Türkiye dışındaki desteklerden güç alarak çalışmalarını yapabildiğine dikkati çeken Baykal, terörün Irak`ta karargahı bulunduğunu, oradan komuta edildiğini, finans ve lojistik destek sağlandığını anlattı.
 
Terörün kurutulması gerektiğini vurgulayan Baykal, Bunu kurutursak Türkiye rahatlıyor. Millet bıkmış, Güneydoğu`da yaşayan Kürt kökenli vatandaşlarımız da bıktılar bu işten. Herkes huzur istiyor artık. Bu belayı defetmek lazım. Kimse şiddet, terör, mayın, suikast yoluyla siyasi mücadele istemiyor dedi.
 
Erdoğan`ın terörle mücadele konusundaki açıklamalarını da eleştiren Baykal, Diyor ki, `terör sorunu aslında demokrasi sorunudur, terörle mücadelenin yolu demokrasidir`... Yap kardeşim yap. Sen demokrasiyi getir şehitler gelmesin. Bul yolunu. Böyle bir şey yok. Terör ciddi bir konu, onun anlayacağı bir başka dil var. Senin kendine yönelik tehlikeleri kavraman lazım, bunun tedbirlerini almayı bilmen lazım, o konuda caydırıcı olabilmen lazım. Suriye`ye karşı caydırıcı oldu Türkiye, bir tek kurşun atmadı, çatışmaya girmedi. Baktılar ki Türkiye blöf yapmıyor, kararlıdır. Şimdi de Türkiye blöf yapmadan bu konuda kararlı olduğunu göstermelidir açıklamasında bulundu.
 
Baykal, Türkiye`nin Kuzey Irak`tan kaynaklı bir haksızlığa uğradığını belirterek, Erdoğan`ın, Amerika`ya Türkiye`nin buna nasıl seyirci kalamayacağını anlatması gerektiğini ifade etti.
 
Tezkere için Meclis`e gitmek blöf müdür, gerçek niyetleri var mı? sorusuna Baykal, Seçim bu kadar yakın bir sürede... Tezkere neyi halledecek? Kararlılık daha yetki noktasına gelmedi. Daha siyasi irade yok. Yetki alsan ne olacak, yetkiyi siyasi irade kullanamadıkça. Yetkiye de gerek yok, yetki yarım saatlik, 1 saatlik iştir. Yetki mesele değil. Muhalefet engel olmuyor ki sana. Sen o kararlılığa gir kardeşim. `Yetki alalım, yetki alalım` peşrev yapmak istiyorsun. İşin esasını çözmeye yönelik değilsin yanıtını verdi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.