Yunanistan Heyeti İTO`da

15.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Yunanistan`ın Makedonya Ve Trakya Bakanı Pachalıdıs: Varlığımla Yunan Hükümetinin İki Ülke İşadamlarına Desteğini Yansıtıyorum -Bugün Başka Yerde De Olabilirdim, Fakat Bu Sabah Uçağa Atlayıp İstanbul`a Geldim

İSTANBUL (A.A) - 15.11.2000 - Yunanistan`ın Makedonya ve Trakya Bakanı George Paschalidis, Türkiye`ye gelmesi ile ilgili olarak, Varlığımla Yunan Hükümeti`nin iki ülke işadamlarına desteğini yansıtıyorum dedi. Selanik Ticaret ve Sanayi Odası`nın İstanbul Ticaret Odası`nı (İTO) ziyareti ve yarın açılacak olan Yunanistan Sanayi ve Ticaret Fuarı`nın tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Paschalidis, Yunan ve Türk işadamlarının işbirliğine siyasi bir destek vermek amacıyla İstanbul`da bulunduğunu söyledi. Yarın açılacak olan olan fuara 100 Yunan şirketinin katılacağını ifade eden Bakan Paschalidis, Bu şirketlerin katılımı da iki ülke arasındaki işbirliği konusunda ne kadar istekli olduğumuzu gösterir dedi. İki ülke arasında işbirliği olanaklarının çok geniş olduğuna dikkat çeken Bakan Paschalidis, politik, ekonomik ve kültürel ilişkilerin birbiri ile bağımlı olduğunu ve ekonomik alanda gerçekleşen yakınlaşmaların politikayı da etkileyeceğini belirtti. Bakan George Paschalidis, Dostluk Treni kapsamında Selanik`i ziyaret eden Türk milletvekilleri ile görüşmelerde bulunduğunu ve geçtiğimiz sene yaşanan depremlerin iki ülke halkını birbirine çok yakınlaştırdığını da sözlerine ekledi.

-FAZLA KONUŞARAK GAF YAPABİLİRİM-

Gazetecilerin Katılım Ortaklığı Belgesi ve iki ülke ilişkileri ile ilgili sorular üzerine Paschalidis, şunları söyledi: Bu sorularınıza cevap vermek istemediğim anlamına gelmez. Bugün başkalarının toprağına, alanına girmeyeceğim. Fiziki varlığımla iki ülke ilişkilerine destek verdiğimi gösteriyorum. Bugün İstanbul`dayım. Başka bir yerde olma olasılığım yüksekti. Fakat bu sabah uçağa atlayıp İstanbul`a geldim. Fazla konuşarak gaf yapabilirim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan`a girişlerinde uygulanan vizeyle ilgili olarak da Bakan Paschalidis, Yunanistan Schengen anlaşmasına imza attı. Önce bütün Avrupa buna nasıl bakıyor, onu çözmemiz gerekiyor. Bu çerçevede iki ülke arasındaki ziyaretleri kolaylaştıracak herşeyi yapmaktayız dedi. Bakan George Paschalidis, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri yönlendirecek anlaşmalar bulunduğunu ifade ederek, Önümüze çıkan engelleri aşarak, bu ilişkileri geliştirme niyetindeyiz diye konuştu. Yeni İTO binasının teras katında İstanbul`u izleyen Bakan Paschalidis, dedelerinin İzmir`den Yunanistan`a gittiğini ifade ederek, Daha önce, 100 sene önce İstanbul`a ruhum gelmişti dedi.

-İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI-

Selanik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dimitrios Bakatselos da son iki yılda ekonomik işbirliğinin gelişmesi için çok önemli adımlar atıldığını ifade ederek, bu gayretler çerçevesinde Türkiye`den birçok sanayi ve ticaret odasını davet ettiklerini kaydetti. İki ülke arasında ticaret, telekomünikasyon, inşaat, enerji, turizm ve nakliye alanlarında işbirliği olanaklarının mevcut olduğunu söyleyen Bakatselos, sadece ikili değil çok taraflı ilişkiler de kurulabileceğini, gelişmekte olan ülkelere yatırımlar yapılabileceğini belirtti. Bakatselos, Türkiye`nin Yunanistan`ı hem partner, hem de Avrupa Birliği`ne açılan kapı olarak, Yunanistan`ın da Türkiye`yi dinamik ve gelişen bir pazar ve müslüman ülkelere, Rusya`ya açılan kapı olarak görmesi gerektiğini ifade etti. İTO Başkanı Mehmet Yıldırım da yaptığı konuşmada, bakanın da katılımını siyasi bir destek olarak algıladıklarını ve İTO olarak iki ülkenin ticari ilişkilerinin gelişmesi için ellerinden gelen herşeyi yapmaya kararlı olduklarını kaydetti. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Ayazağı Kampüsü`nde açılacak olan Yunanistan Sanayi ve Ticaret Fuarı 16-19 Kasım 2000 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.