Yumurtada büyük tehlike!

20.08.2012 - 10:45 | Son Güncelleme :

Tüketiciler Birliği vatandaşları uyarıyor...

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/enflasyon_yumurta.jpg">Gıda ürünlerine yönelik denetimlerin artması üzerine yeni sahtekarlık yollarına başvurulmaya başlandı.

Firmalar ürünlerinin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarihi basıyor. Tüketiciler Birliği ise vatandaşı uyarıyor.
 
Bugün Gazetesi`nin haberine göre, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının tağşiş ve taklit üretim yapanları deşifre etmesinin ardından Sağlık Bakanlığı da kusurlu üretim yapan damacana su firmalarını ifşa etti. Yiyecek ve içecek sektöründe denetimler artsa da sahtekarlar yeni yolları bulmaya devamediyor. Son olarak, firmaların gıda ürünlerinin üzerinde yer alan üretim tarihinde hile yaptığı ortaya çıktı.

ALTIN FİYATLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ürünlerin üzerine üretim tarihi olarak ileri bir tarih basılıyor. Marketten 15 Ağustosta satın alınan yumurtanın paketinde üretim tarihi olarak 17 Ağustos gösterildi. Ürünün üzerinde yer alan paketleme tarihi ise 18 Ağustos 2012. 3 gün önce gelmiş 15 Ağustos tarihinde Gaziantepteki bir marketten yumurta satın aldığını belirten Yusuf Çopur, eve geldiğinde ürünün üzerindeki üretim tarihini fark ettiğini kaydetti.
 
Yumurtaları satın aldığı markete gidip durumu aktardığını söyleyen Yusuf Çopur, Marketteki görevli yumurtaların 3 gün önce geldiğini söyledi dedi. Firmanın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde satış yaptığını kaydeden Çopur, Tadında bir farklılık yoktu. Zaten yedikten sonra tarihi dikkatimi çekti diye konuştu.
 
TÜKETİCİYİ KANDIRIYORLAR

Yumurta Üreticileri Birliği (YUM-BİR) Genel Sekreteri Hüseyin Sungur, yumurtada yaşanan sahtekarlık olayının tamamen tüketiciyi kandırmaya yönelik olduğunu belirtti. Yumurtaların üretildiği gün çiftliğin bulunduğu bölgede satışa çıkabileceğini ifade eden Sungur, Ancak ambalajın üzerinde ileri bir tarih yer alması hiledir şeklinde konuştu.
 
YOĞURTTAN DA ŞİKAYET VAR
 
Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Hatice Saadet Kalyoncu, yumurta dışında ayran, yoğurt ve meyve suyu gibi ürünlerde de kendilerine tüketicilerden benzer şikayetler geldiğini bildirdi. Çürükler ayıklanmalı Sirkülasyonu hızlı olan ve kısa sürede tüketilmesi gereken ürünlerde bu tür sahtekârlıkların yapıldığını ifade eden Kalyoncu, Firmalar zaman kazanmak için bunu yapıyor. 4 yıl önce TBMM lokantasında da ayranla ilgili benzer sorun yaşanmıştı dedi.
 
Vatandaşın güveninin istismar edildiğini ifade eden Kalyoncu, Tüketicilerimiz bu tür ürünleri satın aldıkları tarihi de ispatlayarak Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına şikayet etmeli. Bu yolla ürünün toplatılması ve firmanın ceza alması sağlanabilir.Mutlaka bu firmalar şikayet edilmeli ve çürük yumurtalar ayıklanmalı diye konuştu.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.