YÖK Başkanı ÜAK toplantısına katılmayacak

28.02.2008 - 08:56 | Son Güncelleme :

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Üniversitelerarası Kurul`un (ÜAK) bugün yapacağı olağanüstü toplantıya katılmayacağını açıkladı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Üniversitelerarası Kurul`un (ÜAK) bugün yapacağı olağanüstü toplantıya katılmayacağını açıkladı.

CNNTURK

Özcan, yaptığı yazılı açıklamada, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın`ın  saat 10.30`da yapılacak toplantı için yaptığı çağrı yazısında T.C Anayasası`nın bazı maddelerinde yapılan değişiklik nedeniyle son günlerde türbanla ilgili yaşanan gelişmeler gündem konusunun ÜAK`ın görev alanına girmediğini vurguladı.
 
Özcan, bu görüşünü 1 Şubat 2008 tarihinde katıldığı ÜAK toplantısında da dile getirildiğini anımsattı.
 
ÜAK`nın görev ve yetkilerine de değinen Özcan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu`nun 11`inci maddesine göre ÜAK`nın akademik bir organ olduğunu belirterek, Kurul`un karar alabileceği konuları yükseköğretim planlaması çerçevesinde üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetlerini koordine etmek, uygulamaları değerlendirmek, YÖK`e ve üniversitelerde önerilerde bulunmak, teşkilat ve kadro yönünden ve YÖK kararları doğrultusunda üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak önlemleri teklif etmek şeklinde sıraladı.
 
Özcan, Kurul`un karar alabileceği diğer konuların da, üniversitelerin tümünü ilgilendiren eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile ilgili yönetmelikleri hazırlamak veya görüş bildirmek. Aynı veya benzer nitelikteki fakültelerin ya da üniversitelere veya fakültelere bağlı diğer yükseköğretim kurumlarının eğitim-öğretimine ilişkin ilkeler ve süreler arasında uyum sağlamak olduğunu belirtti.
 
YÖK Başkanı Özcan ayrıca, doktora ile ilgili esasları takip etmek ve yurtdışında yapılan doktoraları, doçentlik ve profesörlük unvanlarını değerlendirmek, doçentlik sınavlarını düzenlemek ve ilgili yönetmelik gereğince doçent adaylarının yayın ve araştırmalarının değerlendirilmesi ve doçentlik sınavları ile ilgili esasları tespit etmek ve jürileri seçmek konularının da Kurul`un karar alabileceği konular arasında olduğunu kaydetti.
 
YÖK ile yaşanan görüş ayrılığı ele alınacak
 
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nde yapılacak kurul toplantısı rektörlerin talebi üzerine gerçekleşiyor.
 
Toplantıda, türban düzenlemesine ilişkin uygulamada YÖK ile yaşanan görüş ayrılığı ele alınacak.
 
YÖK Başkanı Özcan`ın rektörlere yönelik, Anayasa değişikliğine uygun davranmazsanız suç işlersiniz mesajı tepki çekti.
 
Büyük bir bölümü türban düzenlemesinin hayata geçebilmesi için yasaya ihtiyaç olduğunu savunan rektörlerin, YÖK Başkanı`na ÜAK aracılığı ile yanıt vermesi bekleniyor.
 
Kurul toplantısının ardından yayımlanacak bir bildiri ile tepkinin ortaya konulabileceği belirtiliyor.
 
Akşam gazetesine açıklamalarda bulunan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise Anayasa değişikliğini uygulamayan rektörleri ikna etmeye çalışacağını, başarılı olamazsa, hukuki yollara başvuracağını söyledi.
 
YÖK`ten türban düzenlemesine vize
 
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan 24 Şubat`ta, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa`nın 10 ve 42`nci maddelerine göre uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığını açıklamıştı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.