YKB`den Müşteri Odaklı Yaklaşım

29.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Tüm Bankacılık altyapısını son teknolojiyle yenileyen YKB, müşterilerini Şube Müşterisi olmaktan çıkarıp Banka Müşterisi yapıyor.. Yapı Kredi Bankası, son beş yıldır müşteri odaklı yaklaşım stratejisi izliyor.


Banka bu strateji doğrultusunda bankacılık altyapısını yenilediklerini söylüyor. Böylece, müşteriler, tüm bankacılık işlemleriyle temel müşteri bilgilerine tüm şubelerden erişebilir hale geldiler. Özdemir, bu sayede müşterilerin şube müşterisi olmaktan çıkıp banka müşterisi olduğunu söylüyor. Bu yapıyı oluşturmak üzere öncelikle ana bilgisayar altyapısına, bu katagoride en yüksek çalışırlık (high availibility) oranı sunan paralel işleme (paralel processing) imkanları sağlayan donanımlar eklendi. Özdemir, bu konuda şu bilgileri veriyor. Bu strateji çerçevesinde , banka lokasyonlarımızdaki sunucu ve istemci bilgisayar altyapımızı da kendi kategorilerindeki en güçlü Pentium tabanlı bilgisayarlarla değiştirdik. Elbette gerek ana bilgisayarımız gerekse de banka lokasyonlarımızda çalışan bankacılık uygulamalarımız da bu çerçevede kah müşteri odaklı hale gelmek üzere önemli ölçüde dönüştürüldü


Özdemir, telefon bankacılığı kapsamında Tükriye`de ilk 444`lü ses ağı altyapısını 1998 yılında kurduklarını hatırlatıyor ve telefon bankacılığı kapsamında sahip oldukları tüm sesli yanıt sistemleri altyapılarını da yüksek performanslı , merkezi bir yapıya dönüştüren teknolojiyi bu yıl içerisinde de devreye soktuklarını söylüyor.


TELEMOBİL;

Yapı Kredi`nin ATM altyapısınıngerek donanım gerekse de yazılım açısından bütünüyle dönüştürüldüğünü anlatan Özdemir, şunları kaydediyor; Böylece donanımımızı Yapı Krediye Özel yeni ATM cihazlarıyla değiştirmeye başladık. Bu süreç hala devam ediyor. Ayrıca yine bu dönemde mobil ATM araçlarımız (TeleMobil) faaliyete geçti. ATM yazılımımızıda nesne tabanlı mimari üzerine oturtarak bütünüyle yeniden geliştirdik.


Bu kapsamda ayrıca Telebanka cihazlarımızdan sunduğumuz işlem türünü de sürekli artırıyoruz. ATM ile ana bilgisayar bağlantı altyapımızdaki değişikliklere 1997 Aralık ayrından beri en yoğun günleri de dahil olmak üzere her ayın her günü , kesintisiz hizmet veriyoruz. POS altyapılarının bütünüyle müşterilerin gereksinimleri çerçevesinde dönüştürüldüğünde işaret eden Özdemir, Farklı POS gereksinimi olan kurumsal müşteriler için farklı özellikler gösteren cihazlarımızı kullanıma sunduk (örneğin mobil POS erişimi için TeleposMobil ürünü). İşlemlerini yapmak için banka lokasyonlarımıza gidemeyecek kadar yoğun olan kurumsal müşterilerimiz için Türkiye`de ilk defa İstemci/sunucu mimarisiyle geliştirilmiş kurumsal PC bankacılığı ürünümüzü (Telerom) devreye aldık diyor. (PARA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.007 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.