Yimpas`tan `sozde` Halka Arz.

22.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Yakin zamana kadar yasave tebliglere aykiri sekilde hem Turkiye`de, hem yurtdisinda makbuz karsiligi para topladigi icin Sermaye Piyasasi Kurulu ile basi derde giren Yimpas, halka aciliyor. Yimpas 18 milyon adet hisse senedini dogrudan halka satiyor. Ancak halka satilan hisse senetleri, Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi`nda (IMKB) islem gormeyecek. 50 bin lira nominal degerli bir hisse icin yatirimci 25 milyon lira odeyecek. Sermaye Piyasasi Kurulu (SPK) izniyle yapilacak satistan 1 milyar 600 milyon marklik gelir elde edilmesi bekleniyor. Yimpas Yonetim Kurulu Baskani Dursun Uyar, dogrudan halka arz sonrasinda sirket hisselerinin borsada islem gormeyeceginin altini cizerek "Bu, dogrudan bir satis olacak. Bu yontemi tercih ettik, cunku borsada halka acilmaya gore daha kolay" diye konustu. Yimpas modelinde ortaklar arasinda hicbir imtiyaz hakki bulunmadigini, gercek anlamda halka acik bir model oldugunu ileri suren Uyar, "Turkiye`de `su sermaye bu sermaye` diye sermayenin isimlendirilmesine de karsiyiz. Yimpas Grubu`nu yuksek oranlarda k_r ediyor ve butun karlarini her yil dagitiyor. Yatirimlarini da cikarilan hisse senediyle karsiliyoruz" dedi. Uzmanlar Yimpas`in borsaya gelmesi durumunda hisse senetlerini bu kadar yuksek fiyattan satamayacagini, bunun yani sira hem IMKB`ye, hem de SPK`ya surekli bilgi vermek zorunda kalacagini ifade ediyor. Yimpas`in `dogrudan halka satis modeli`nin altinda ilgili kamu kuruluslarina mumkun oldugu kadar az bilgi verme istegi yatiyor. Halka arzla saglanacak kaynaklarin yatirima yonlendirilecegini soyleyen Uyar, "Onumuzdeki bes yil icinde halen 42 olan alisveris merkezi sayisi 200`e ulasacaktir" dedi. Uyar`in kar ettigini ileri surdugu Yimpas, gazetelerde yayimlanan halka acilma sirkulerindeki rakamlara gore zarar ediyor. Sirkulerde 100 milyar lira odenmis sermayesi bulunan Yimpas`in 1999 yili haziran sonu itibariyle 720 milyar 221 milyon zararda oldugu goruluyor. Yimpas finansman mudurlugu yetkilileri ise sirkulerde 1999 yili haziran ayi rakamlarinin yer aldigini belirterek "1999 yilini yaklasik 600 milyar lira k_rla kapattik" diye konustu. Dogrudan yapilacak satista yatirimcilara 25 milyon liradan satilacak olan hisse senetlerinin fiyatinin eski ortaklarin haklarinin korunmasi amaciyla yuksek tutulduguna dikkat ceken Dursun Uyar, soyle konustu: "Sirket, 1982 yilinda 100 milyar lira sermayeyle kuruldu. Sirketin eski nominal degeri 50 bin lira. O donemde sirkete ortak olan yatirimcilarin hakkinin korunmasi icin hisse senetlerinin degeri 25 milyon lira oldu." (RADIKAL)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.