Yatırımcılar bu haftayı uykusuz geçirecek

25.02.2008 - 17:43 | Son Güncelleme :

Yurtiçi ve yurtdışı gelişmeler içerisinde önemli bir haftaya  <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349borsayabanci11.jpg" align="right" vspace="5">giriyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri, K.Irak’a düzenlidiği başarılı hava harekatının tamamlayıcısı olan kara harekatına Cuma günü başladı.

Gökhan USKUAY / TURKISH YATIRIM

Kara harekatının ilk 3 gününde yaşanan başarı, harekatın kısa süreli ve başarılı olacağını gösteriyor. ABD’de seçimler öncesinde ve ABD destek veriyorken, yapılacak her K.Irak operasyonu orta vadede çok olumlu geri dönüşleri olacaktır. Bu yüzden kara harekatı piyasalar için risk değil, şanstır. Piyasalar için risk, türban harekatıdır. Cuma günü öğlen saatlerinde TSK’nın  K.Irak’ta kara harekatının başladığını duyururken, günlerce Çankaya köşkünde günlerce bekleyen türban ile ilgili Anayasa değişikliği Cuma akşam saatlerinde onaylanmıştır.

TSK’nın kara harekatı ile aynı güne gelmesi medyada türban harekatı olarak adlandırılmıştır. Anayasa değişikliği sonrasında esas riskler ortaya çıkmıştır. Bundan sonra ek 17. madde tartışmaları, YÖK kararları ve Anayasa Mahkemesi tartışmaları gelecektir. Kara harekatı beklenenden dahi kısa sürede başarılıyla sonuçlanabilir ama türban harekatının süreci uzun ve belirsiz olacaktır. Yurtdışı riskler ise yine ABD kaynaklı olacaktır.
 
Yurtdışı piyasalar da yoğun bir takvim bu hafta bizleri bekliyor.  ABD verileri bu hafta yatırımcıları uykusuz bırakacak. Pazartesi günü ABD Mevcut konut satışları, Salı günü konut fiyatları ve Çarşamba günü yeni konut satışları açıklanacak. Konut piyasasına ilişkin veriler ön plana çıkarken haftanın en önemli verileri Salı günü açıklanacak ABD ÜFE ve Perşembe günü açıklanacak ABD GSYIH verileri olacak. Haftanın ikincil önemli verileri konut haricinde, Çarşamba günü açıklanacak dayanıklı tüketim malları siparişleri verisi olacak.

Aynı zamanda FED yetkililerinin açıklamalarıyla geçecek bir hafta olacak. 7 FED üyesi bu hafta konuşmaları bulunurken, FED Başkanı Bernanke’nin 2 tane konuşmasını bir haftaya sığdıracak. Freddie Mac, Perşembe günü kar rakamlarını açıklayacak. Cuma günü haberi gelen ve gerçekleşmesi bu hafta olması düşünülen AMBAC kurtuluş planı takip edilecek.

İşte bu veriler,gelişmeler ve açıklamalar nedeniyle yatırımcılar bu haftayı uykusuz geçirecek. Uykusuz geçecek hafta çok olumlu yada olumsuz sonuçlanabilir. 44.300 üzerinde kapanan İMKB’nin ilerleyen haftalarda sırtı yere gelmeyecek ve ilerleyen haftalarda yatırımcılar ancak 44.300 destek iken rahat uyuyabileceklerdir.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
990 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.