Yat limanı ile halk plajı aynı projede buluştu

31.07.2003 - 09:09 | Son Güncelleme :

Yalıkavak`taki yat otoparkı ile 10 yıllık hayalini gerçekleştiren Profilo Yönetim Kurulu Üyesi Cefi Kamhi, VIP otel, pansiyon ve halk plajıyla farklı bir turistik konsept yarattı

Cefi Kamhi`yi herkes sanayici ve biraz da siyasetçi olarak tanıyor. Oysa o uslanmaz bir deniz tutkunu. Halen Profilo Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdüren Kamhi, artık yılın büyük bölümünü Bodrum`da geçiriyor. Uzun yıllar sanayicilik yaptıktan sonra siyasete atılan ve DYP milletvekilli olarak Meclis`e giren Kamhi, kendi partisinin muhalefetine rağmen görev aldığı komisyonlarda birçok kanunun çıkmasına katkıda bulundu. Ancak, bu işin kendine göre olmadığını çabuk anladı ve vazgeçti. Şimdi Bodrum Yalıkavak`ta 10 yıllık hayalini gerçeğe dönüştüren Kamhi, turizm sektöründe de kendine has bir konsept yarattı.

Kendi deyimi ile sadece `yat otoparkı` değil bir `yaşam alanı` oluşturan Kamhi, 10 yıl bu projenin bitirilmesi için uğraşmış. Marina, Akdeniz çanağında vazgeçilmez bir durak olacak diyen Kamhi, projeye bugüne kadar 25 milyon dolar harcamış.

Bu proje Kamhi`nin kişisel projesi. Mustafa Ergen`le geceli gündüzlü bir çalışmanın ardından hayat bulan proje, VIP oteli, pansiyonları ve halk plajı ile her sınıfa hitap ediyor.

ZARAR VERMEDİK
* Marina, daha proje aşamasındayken çok tepki almıştı. Bu tepkiler şimdi de sürüyor mu?

Ben ne doğayı, ne de denizi bozdum. Oraya bir beton döküp, bir tekne otoparkı yapmadım. En gelişmiş teknolojileri kullandık. Denize uzanan iskelelerin altından akıntıyı kesmedik. Böylece, açık denizle ilişiği kesilmeyen suda pislik ve koku gibi sorunlar da olmayacak. Bunu gören halk da, beni topa tutan sivil toplum kuruluşları da gelip teşekkür ediyor.

* Bu kadar tepki gördünüz. Hiç vazgeçmeyi düşünmediniz mi?

Hiç düşünmedim. Ayrıca milletvekili olduğum dönemde de projenin dosyalarını rafa kaldırttım.Yanlış düşüncelere sebebiyet vermedim. Zaten insan olarak da bu tip işler benim yapıma ters. Siyasetçilerde eleştirdiğimiz şeyi dönüp yapmam uygun olmazdı.

* Farklı bir konsept oluşturdunuz sanırım...

Amacımız insanların sadece yatlarını bağlayacağı bir yer değil, keyifli vakit geçirmelerini ve daha uzun kalmalarını sağlamaktı. Burada sosyal yaşam hizmetleri ve bazı gözardı edilmiş sağlık, spor, kültür alanları gibi projelere de yer verildi. Oteller, plajlar, anfitiyatro, hastane, restoran ve alışveriş merkezleri ile marinayı kuvvetlendirdik.

Ecclestone`a lüks tekne yaptık
*İki erkek kardeşiniz yurtdışında yaşıyor. Siz düşündünüz mü?

Ben de uzun süre yurtdışında kaldım ama sonunda Türkiye`ye döndüm. Belki havasından, suyundandır. Grupta herkes kendine göre bir yol çizdi. Ben de turizm yatırımını tercih ettim. Üstelik turizm bize yabancı değil. Proeks, grubun seyahat acentası. Ayrıca kendi tersanemiz var. Yıllardır mega yatlar üretiyoruz. Formula 1`in sahibi Ecclestone`un bir teknesini bizim tersanelerimizde ürettik.

* Siyasetten çabuk vazgeçtiniz...

Bana göre başlamadan bitti. Girerken naif, idealist bir düşünce ile girdik. Hem sosyal demokrat, hem milliyetçi bir yapım var. Bunları bir arada toplayan bir yapı bulamadım. Türkiye`de insanların ihtiyaçları aynı ama mücadele farklı yönde gelişiyor. Babam siyasete girerken, Aile ismini bugüne kadar başarıyla taşıdığın gibi taşıyacaksan dene. Çok şeyden vazgeçiyorsun unutma dedi. Ben de denedim ve bana göre olmadığını gördüm. Partimin muhalefetine rağmen çok şey yaptım. Sistem ve karar mekanizmaları değişmedikçe bu tıkanıklık sürer. Bugün Meclis yasamadan çok yürütme işini yapıyor.

Mega yatlar hedefleniyor
* Kimlere hizmet verecek bu marina?

Özellikle mega yatlara hizmet vereceğiz. Ayrıca bir VIP Village dediğimiz konseptimiz var. Pansiyonlarımız da olacak. Bu önümüzdeki yıla kaldı. Şu anda projenin yüzde 80`i tamamlandı. Denizin üzerinde suni bir ada yapıldı. Bu adanın üzerine inşaat yapılması için oturması gerekiyor. Türkiye yatırım için zor bir ülke. Bugün 100 lira yatırım koyduğun anda KDV`si anında kesiliyor. Oysa sen iki yıl sonra kurumu işletmeye açacaksın.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.