Yaşar Holding `Kağıt`tan Çıkıyor

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Yaşar Grubu, Gıda, Boya ve Dış Ticarette Yoğunlaşma Kararı Aldı...

Viking Kağıt`taki payını Hollandalı SCA grup ile Çukurova Holding`e satma aşamasında olan Yaşar Grubu, bundan sonra gıda, boya ve dış ticarette yoğunlaşmayı planlıyor

Yaşar Topluluğu, Viking Kağıt`taki yüzde 66.89`luk payının, SCA Molnlycke Holding B.V. ile Çukurova Holding`e eşit oranlarda satışına ilişkin ön anlaşmayı salı günü imzaladı. Devir ve satış bedelinin ödenmesine ilişkin işlemlerin 31 Aralık`a kadar tamamlanacağı bildirildi. Viking Kağıt`tan yapılan açıklamaya göre, hisse satışı ve devri Viking Kağıt`ın ortağı Yaşar Topluluğu şirketlerinin yönetim kurullarında 21 gün içinde onaydan geçtikten sonra geçerlilik kazanacak. Alıcılar açısından ise herhangi bir onay şartı bulunmadığı belirtildi.

Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Ünal Korukçu, topluluğun iki yıldır Mc Kinsey ile yaptığı çalışmaların sonuçlanarak, organizasyon yenilenmelerinin tamamlandığını söyledi. Bu çerçevede topluluğun, ana sektör olarak belirlediği iş kollarının dışındaki sektörlerden çıktığını anlatan Korukçu, Yaşar Topluluğu`nun Viking Kağıt`taki payını satmasını da bu nedene bağladı. Bundan sonra gıda, boya, bira, su ve dış ticarette yoğunlaşacağız diyen Korukçu, kağıt sektöründen çıktıklarını ifade etti. Viking Kağıt`ın satış bedelinin, borsadaki değerine yakın olabileceğini belirten Korukçu, söz konusu satış bedelinin ne olduğuna ve bunun nerede kullanılacağına ilişkin bilgi vermekten kaçındı.

Ödenmiş sermayesi 4.3 trilyon lira olan ve borsadaki hisseleri dün 7 bin 700 liradan kapanan Viking Kağıt`ın piyasa değeri yaklaşık 33 trilyon lira düzeyinde.

`Kağıtta büyüyeceğiz`

Çukurova Holding Kağıt ve Kimya Grubu Şirketleri Murahhas Üyesi Engin Denizmen de Viking Kağıt`ı Hollandalı SCA Grubu ile yarı yarıya ortak almak üzere ön anlaşmanın yapıldığını söyledi. Görüşmelerin halen sürdüğünü dile getiren Denizmen, Yılbaşından sonra şirketin yönetimi bize geçecek dedi. Denizmen, Viking Kağıt`ın özellikle temizlik kağıtlarında güçlü olduğunu, Lily, Senzo ve Select markalarının pazar paylarının yüzde 15 - 30 arasında değiştiğini hatırlattı. Denizmen, şirketi aldıklarında mevcut markalara yenilerini ekleyebileceklerini belirtti. Çukurova Grubu`nun kağıt sektörünün her dalında büyümeyi hedeflediğini vurgulayan Denizmen, özelleştirme kapsamındaki SEKA Silifke işletmesiyle de ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

Çukurova Grubu`nun kağıt sektöründe faaliyet gösteren dört şirketi bulunuyor. Bunlardan Kaplamin, borsada işlem görüyor.

VİKİNG KAĞIT

422.4 milyar lira dokuz aylık zararı 2000/09

Ciro 14.6 trilyon lira

Toplam borç 26.6 trilyon lira

Sermaye 4.3 trilyon lira

Halka açıklık oranı Yüzde 33(MİLLİYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
992 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.