Yapi Kredi`nin Aktifleri 4.9 Katrilyona Ulasti.

10.04.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
YapiKredi Bankasi`nin aktif toplami gecen yil yuzde 102 artarak 4.9 katrilyon yuzde 6.4 oranindaki kuculmesine ragmen bankanin buyumeye devam ettigine dikkat ceken Yapi Kredi Bankasi Genel Muduru Naci Sigin, mevduatin yuzde 51 ve ozkaynaklarin da yuzde 90 oraninda arttigini ifade etti. Yapi Kredi`nin 56. Hesap yili olagan genel kurulu`nun ardindan bankanin performansi hakkinda aciklamalar yapan Yapi Kredi Genel Muduru Naci Sigin, bankanin sermayesinin 261.5 trilyon lira artirilarak 501.5 trilyon liraya cikarilmasinin kararlastirildigini belirtti. Yapi Kredi hisselerinin gecen yil en cok islem hacmine sahip hisse senedi oldugunu, 1999 sonunda piyasa degerinin 7.6 milyar dolara ulastigini kaydeden Sigin, ayni donemde yillik yuzde 726 artis oraniyla, `En cok kazandiran 20 hisse senedi` icindeki tek bankanin Yapi Kredi oldugunu acikladi. Gelismekte olan ulkelerde yasanan mali sikintilarin etkisiyle 99`da uluslararasi kaynak temininin zorlastigini da vurgulayan Sigin, aciklamasini soyle surdurdu: `Bu kosullarda bile uzun vadeli yurtdisi kaynaklarimizda 160 milyon dolar artis kaydedildi. Toplam krediler yuzde 116 artarak 505 trilyon liraya ulasti. Ekonomik daralma paralelinde sektorde gozlenen kredi portfoyundeki dususlere ragmen bankamiz kredi portfoyumuzu bir onceki yila gore yuzde 49 artirdi. Kredi talebindeki daralmanin bir sonucu olarak yaratilan kaynagin onemli bir bolumu de likit aktiflerde kullanildi. 2000 Mart`inda en yuksek degeri olan 8.4 milyar dolara ulasmis olan YKB piyasa degeri, borsadaki genel dususle birlikte kuculdu ve ay sonunda 6.4 milyar dolar olarak gerceklesti.` (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.022 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.