Yabancı sermaye izinleri % 21 arttı

31.07.2003 - 12:17 | Son Güncelleme :

Haziran ayı sonu itibarıyla, ilk altı ayda izin verilen yabancı sermaye miktarı 1 milyar 208 milyon dolar oldu. İzinler 2002 yılına göre % 21 arttı

Haziran ayı sonu itibarıyla, ilk altı ayda izin verilen yabancı sermaye miktarı 1 milyar 208 milyon dolar olarak gerçekleşti. Hazine Müsteşarlığı´nın, Yabancı Sermaye 2003 yılı Birinci YarıyılRaporu´na göre, belirtilen dönem içinde, 231 adet yabancı sermayeli şirket kuruldu. 2002 yılının aynı döneminde, verilen izinlerin toplam tutarı 997 milyon dolar olurken, 196 adet yabancı sermayeli firma kuruluşu gerçekleşmişti. Yabancı sermaye izinleri 2002 yılına göre yüzde 21 oranında artış gösterdi. Firma kuruluş sayısındaki artış ise yüzde 18...

-SEKTÖRLERE GÖRE DAĞILIMI...-

Bu yılın ilk altı aylık döneminde verilen 1 milyar 208 milyon dolarlık iznin 711 milyon doları imalat, 8 milyon doları tarım, 124 milyon doları madencilik, 365 milyon doları da hizmetler sektöründe gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde de, 552 milyon dolarla imalat sektörü birinci sırada yer almıştı. Hazine tarafından verilen izinlerin yatırım türlerine göre dağılımı incelendiğinde ise 2003 yılı birinci altı aylık döneminde, mevcut yabancı şirketler için düzenlenen sermaye artışı izinleri, toplam izinlerin yüzde 71.94´üne ulaştı.

-ÜLKELERE GÖRE DAĞILIMI...-

2003 yılı, ilk altı aylık dönemde, verilen izinlerin yüzde 21.52´si Almanya, yüzde 19.95´i Hollanda ve yüzde 14.57´si İngiltere kaynaklı şirketlere düzenlendi. İzierin, OECD (Ekonomik İşbirliği veKalkınma Örgütü) içindeki geleneksel ağırlığını koruduğu kaydedildi.

-FİİLİ GİRİŞ YÜZDE 92 ARTTI-

Raporda, Nisan sonu itibarıyla, yabancı sermaye fiili girişinin 144 milyon dolar olduğu hatırlatılırken, bu rakamın, geçen yılın aynı döneminde 75 milyon dolar olan girişe bakıldığında, yüzde 92 oranında bir artışı ifade ettiği kaydedildi. Raporda, 30 Haziran 2003 itibarıyla, Türkiye´de faaliyette bulunanyabancı sermayeli şirket sayısının 6 bin 511 olduğu belirtildi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.010 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.