Vestel, ıngiltere`ye 750 Bin ınternet Tv Satisiplanladi.

09.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Vestel ve Ingiliz Alba-Bush firmalarinin ortakligiyla 1999 yilindan beri uzerinde calismalari suren internet baglantili televizyon, dun duzenlenen bir toplantiyla basina tanitildi. Zorlu Holding ve Vestel Sirketler Grubu Baskani Ahmet Zorlu, Ingiltere televizyon pazarinin yuzde 22`sini Alba-Bush firmasinin elinde bulundurdugunu belirterek, bu ortaklik sonucunda Ingiltere`ye satilacak internet TV`lerin en az 750 bin adet olacagini soyledi. Baslangicta sadece Ingiltere`ye satilmasi planlanan televizyonlarin diger ulkelere de satisiyla birlikte 2 milyon adede ulasilacagini kaydeden Zorlu, "Tum dunyada ses getiren bu projeyle ihracatimizi ikiye katlamayi ongoruyoruz" dedi. Zorlu Holding Genel Koordinatoru Metin Caglar, Vestel AR-GE Grubu Baskani Cengiz Ultav, Vestel Dis Ticaret Genel Muduru Turan Erdogan, Vestel Bilisim Genel Muduru Sevki Kuyulu, Vestel-Net Enformasyon Teknolojileri Baskani Orhan Goksal ve Alba-Bush Genel Muduru John Harris`in katildigi toplantida konusan Zorlu Holding ve Vestel Sirketler Grubu Baskani Ahmet Zorlu, "Tum dunyada ses getiren bu projeyle ihracatimizi ikiye katlamayi ongoruyoruz" dedi. Vestel Sirketler Grubu Genel Koordinatoru Metin Caglar ise Alba-Bush firmasinin Vestel`in Ingiltere`deki ana dagiticisi oldugunu vurgulayarak, AR-GE calismalarina onem verdiklerini ve Silicon Vadisi`nde bir arastirma merkezi kurduklarini soyledi. Vestel Sirketler Grubu Arastirma Grubu Baskani Cengiz Ultav ise bu urunun bir isbirligi neticesinde gerceklestirildigini belirterek, urunun yonetimini yapan Alba-Bush firmasinin televizyonu dizayn ettigini soyledi. Televizyonun icinde oldukca kucuk bir bilgisayar oldugunu ifade eden Ultav, 56 K modemi olan ek bir internet erisim cihaziyla ve tek bir tusla internete rahatlikla baglanilabilecegini bildirdi. Vestel Bilisim Sirketleri Genel Muduru Sevki Kuyulu da, bu urunun ilk olarak Ingiltere pazarina cikartilacagini, uzerinde biraz daha calisilip, Turkce versiyonu yaratildiktan sonra Turkiye`de satisa sunulacagini soyledi. Bir soru uzerine Kuyulu, internet erisim cihazinin Ingiltere`de 150 dolardan satisa sunulacagini belirterek, televizyon ucretinin ek olarak alinacagini ifade etti.
Zorlu: Hedef 1 milyar dolarlik ihracat: Zorlu Holding 2000`de yuzde 30 buyume 1 milyar dolarlik ihracat hedefliyor. Holding Yonetim Kurulu Baskani Ahmet Nazif Zorlu, Zorlu Holding`in son yillarda yasanan krizlere ragmen 2000 yilina yatirimlarini tamamlayarak girdigini belirterek, "2000 yilinda ufak capli yatirimlarimiz olacak. Ancak enerji, elektronik, beyaz-esya ve tekstildeki buyuk yatirimlarimizi tamamladik" dedi. Zorlu, 2000 yilinda ihracata agirlik vereceklerini ve bu dogrultuda ihracat pazarlarini cesitlendireceklerini ifade ederek, "Bu yil 1 milyar dolarlik ihracati yakalayacagiz" dedi. Zorlu Holding`e bagli sirketlerin tamaminda 2000 yili buyume ongorusunun yuzde 30 oldugunu dile getiren Zorlu, bu buyumeye ek olarak uretimin de ayni oranda artirilacagini soyledi. (DUNYA)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.