Vestel`den Abd`ye 1 Milyon Tv.

13.01.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Tuketicilere yonelikolarak Las Vegas`ta duzenlenen ve en son teknoloji urunlerinin sergilendigi International Consumer Elekctorinc Show adli fuar, bu yil Vestel`e yaradi. Vestel Grubu Genel Koordinatoru Metin Caglar, uc gun suren fuarda toplam 1 milyon adet televizyonun satisi icin baglanti kurduklarini acikladi. Vestel ayrica, Meksika ve Brezilya`da digital TV uretmek icin de teklifler aldi. Aralarinda digital, plazma, internet ve mali TV`nin de bulundugu 900 ayri model televizyon uretimi gerceklestiren Vestel`in yillik uretimi 4 milyon adedi buluyor. Dunyada OEM (fason) olarak digital TV ureten tek firma olma ozelligini de tasiyan Vestel, fuar suresince Orta ve Kuzey Amerikali elektronik cihaz ureticilerinin ilgi odagini olusturdu. Vestel`in uretecegi digital TV`lerin onumuzdeki aylardan itibaren Ingiltere`de satisina baslanacagini da soyleyen Caglar, `Vestel, OEM olarak dunyada digital TV ureten tek firma. Artik yeni urun gelistirmek isteyen firmalar stratejik ortaklik icin bizi seciyor. Tum bunlarin soncunda, Silikon Vadi`de olusturdugumuz departmani simdi ikiye cikariyoruz. Silikon Vadi`de olusturacagimiz bu ikinci grup, sadece digital TV teknolojisinin gelistirilmesine yonelik calisacak` dedi. Digital TV`lerin en onemli entegre parcasini ureten Amerikan firmasini satin aldiklarina da deginen Caglar, urettikleri plazma TV`lerin maliyetleini de 30 bin marktan 15 bin marka dusurmek icin calismalarini surdurduklerini soyledi. Caglar, `Plazma tv`lerin sasi ve dizaynlari bize ait. Ayrica, sadece Ingilizce degil, Turkce de menu bulunuyor. Fiyati 15 bin marka cektigimizde, pazardaki en buyuk payi ele gecirecegiz. Yilin ikinci yarisindan itibaren piyasaya surecegimiz ikinci jenerasyon internet TV`lerle sadece internete baglanmakla kalinmayacak, dort ayri kameradan mac izleme olanagi da yaratilacak. Yeni internet TV`lerle, sadece mac izlenmekle kalinmayacak, internetten de macla ilgili bilgiler de alinailecek. Urettikleri Mali TV`lerin de 30 dolar karsiliginda Ingiltere`de satisina baslandigina dikkat ceken Metin Caglar, bu sistemde atilan mail kadar bedel odendigini, bunun da 2 ile 30 sent arasinda degistigini soyledi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.003 TL        
DOLAR
1.003 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.