Vergiler Odenecek.

03.12.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Bankacilarin, uzulse de, sikilsa davergisini odeyecegini soyleyen Is Bankasi Genel Muduru Ozince "Meclis`ten cikmis yasanin tartismasi yapilmamali" dedi. Is dunyasinda buyuk yanki uyandiran, ozellikle bankacilik sektorunun simseklerini uzerine ceken ek vergi yasasini bankacilar kabullenmeye basladi. Is Bankasi Genel Muduru ve Bankalar Birligi Baskani Ersin Ozince, vergi yukunun artmasinin odeyenlerin arzu edecegi bir durum olmadigini ancak sektorun buna uzelse de, sikilsa da vergilerini odemeye devam edecegini soyledi. Bankacilik sektorunun bugune kadar vergisini en net sekilde odeyen sektorlerden biri oldugunu belirten Ozince, "Bugune kadar kisisel, kurumsal ve sektor olarak odememiz gereken vergileri odedik. Su anda da eger sistemin sayginligina inaniliyorsa, Meclis`ten cikmis bir yasanin tartismasinin yapilmamasi gerekiyor. Meclis`ten cikmis bir kanunu tartismasini yapmak bana hic dusmez. Ben hukukcu degilim" dedi. Rantiye tanimlamasinin herkesi rahatsiz edecek bir kelime oldugunu soyleyen Ozince, bunun polemik konusu haline getirildigini savundu. Ozince, "Rantiye tanimlamasindan kim rahatsiz olmaz ki. Ben hic kimseyle hicbir sekilde, ozellikle de basbakanimizla aramizda polemik yaratacak bir ifade kullanmadim. Bankacilik sektorune bu oteden beri soyleniyor. Bankacilik ne yazik ki ayipli bir sektor gibi taniniyor. Faiz geliri elde ederek bunu tasarrufcuya sunmanin yanlis bir is oldugunu kabul etmiyorum" diye konustu. Bu uygulamanin mutlaka olumlu etkileri olacagini belirten Ozince, ihtiyac duyulan bir donemde bu kesimlerin fedak_rligiyla devletin kasasina onemli bir katki saglanacagini, butun arzusunun bunun olumlu degerlendirilmesi oldugunu vurguladi. Hukumetin birtakim istikrar tedbirlerini, ulusal ve uluslararasi birikimi de degerlendirerek sirasiyla uyguladigini soyleyen Ozince, kuculen bir ekonomide para talebi cok yuksek olmayacagi icin faiz oranlarinin dusmesini beklemenin kehanet olmayacagini ifade etti. Ozince, Moody`s`in onceki gun Turkiye ekonomisi ve bankalara iliskin yaptigi aciklamayla ilgili olarak da, "Devletin vergi gelirlerinin artmasi, olumlu degerlendirmede etkili. Aciklamada, bankacilikta restorasyonun gundemde oldugu da anlasiliyor. Yabancinin bize guven duydugu bir ortamda uzerimizdeki tereddudu artik atmamiz gerekiyor" diye konustu. (RADIKAL)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.003 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.