Vergi Yuzunden Dunyanin Firsatini Kaciriyoruz.

25.08.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Dunyayi saran global kriz giderek artarken, uluslararsi piyasalarda yatirim yapilabilecek iki piyasadan biri olarak gosterilen Turkiye, yeni vergi yasasi ile milyarlarca dolarin onunu tikadi. Is dunyasinin ve finans sektorunun tepkileri uzerine, hukumetin vergi yasaininin uygulamasini yeniden gozden gecirme egiliminde oldugu belirtiliyor.Yeni vergi yasai ertelenirse ne olur?
*Asya ve Rusya`dan kacan sermaye, herseye ragmen en istikrarli gorunen piyasalar arasindaki Istanbul Borsasina yonelir. *Kayitdisi olarak ifade edilen yastik alti tasarruflar tekrar borsaya gelir. *Vergi nedeniyle gizlenen para ortaya cikar ve Anadolu`dan para akisi hizlanir *Bir ay icinde %30`dan fazla dusen borsa, bu zararini fazlasiyla kapatir. *Yabancilar birkac aydir ellerindeki bonolari satip dovize geciyor ve Turkiye`yi terkediyor. Bunun onlenmesi, Merkez Bankasi`nin rezerv kaybini da durdurur. *Yil sonu icin yuzde 50 olarak hedeflenen enflasyon, Hazine`nin yabanci yatirimciya bono satamamasi nedeniyle yukselen faiz kiskacindan kurtulur. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.020 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.