Ve Oyakbank tarih oldu!!!

07.07.2008 - 14:44 | Son Güncelleme :

Oyakbank`ı satın alarak Türk bankacılık sektörüne giren Hollanda kökenli ING grubu, Türkiye`deki faaliyetlerine “ING Bank” ismiyle bugün başladı

Oyakbank`ı satın alarak Türk bankacılık sektörüne giren <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349ingbankoyak.jpg" align="right" vspace="5">Hollanda kökenli ING grubu, Türkiye`deki faaliyetlerine “ING Bank” ismiyle bugün başladı.

AA

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Hakan Eminsoy, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, bugün itibarıyla Oyakbank isminin artık ING Bank olarak devam edeceğini, bugüne kadar Oyakbank isminin nasıl gurur ve başarıyla taşındıysa, bundan sonra da ING isminin aynı gurur ve başarıyla taşınacağını vurguladı.

Toplam mevcut 352 şubede bankanın kimliğinin ING Bank olarak değiştiğini kaydeden Eminsoy, tabela değişikliğinin arkasındaki kurumsal değişim ve dönüşümün 6 ay gibi bir sürede tamamlandığını, bunun ING grubunda daha önce gerçekleşen değişimlerden daha kısa sürdüğünü ve bu süre zarfında müşterilere herhangi bir aksaklık yansımadığını söyledi.

Söz konusu dönüşüm için 14 milyon avroluk bütçe hedeflediklerini aktaran Eminsoy, şu ana kadar bunun hepsini harcamadıklarını, bu sürecin devam ettiğini belirtti.

Oyakbank ile Türk bankacılık sisteminden gelen gelenek olan şeffaflık, dürüstlük ve güven gibi değerleri bundan sonra ING çatısı altında da sürdüreceklerini, ING Bank`ın uluslararası değerlerinin de bu değerlerle örtüştüğünü ve aynı şekilde global anlamda daha büyük sorumluluklar taşıyacaklarını dile getiren Eminsoy, bankanın logosunun aslan olduğunu, rengi olan turuncunun da iyimserlik, enerji ve mutluluk ifade ettiğini vurguladı.

Hakan Eminsoy, bundan sonra yeni bir sayfa açıldığını ve çok daha büyük bir güçle Türkiye`ye ve müşterilere hizmet etmeye devam edeceklerini bildirerek, Forbes dergisine göre dünyanın 9. büyük şirketi olan ING Grubunun, arkasında çok önemli maddi büyüklük ve müşteri gücü taşıdığını, grubun 50`nin üzerinde ülkede 85 milyona yakın müşteriye hizmet verdiğini kaydetti.

MUHTEMEL ETKİLERE KARŞI HAZIRLARIMIZI YAPTIK

ING Bank Türkiye`nin 2007`de satış süreci koşullarına rağmen büyümesini sürdüğünü ifade eden Eminsoy, 2007 sonunda bilanço bazında yüzde 6,1`lik artışla 12,5 milyar YTL`lik büyüklüğe ulaştığını, net karının ise önceki yıla oranla yüzde 29 artarak 135 milyon YTL`ye yükseldiğini, Temmuz 2008 itibarıyla toplam personel sayısının 6 bin 111, şube sayısının 352 ve ATM sayısının 810 olduğunu belirtti.

Eminsoy, şubeleşme çalışmaları kapsamında 2-3 kişi tarafından işletilen, alışveriş merkezleri, çarşı ve pazar gibi insanların yoğun olduğu yerlere yönelik ekspres şube modeli üzerinde çalıştıklarını anlatarak, bu şube sayısını önümüzdeki 3 yılda 200`e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Türkiye`deki yeni sloganı Gücünüze güç katar olarak belirlediklerini ifade eden Eminsoy, 5 yıl içinde pazar payını iki katına, şube sayısını 600`ün üzerine çıkarmayı ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz dedi.

Eminsoy, işletme ve bireysel bankacılık kredi hacminin 2012`de 24,5 milyar YTL`ye, kurumsal ve ticari bankacılık hacminin de yaklaşık 24,5 milyar YTL`ye çıkarmayı öngördüklerini, 2008 yılında 75 yeni şube ve 30 ekspres şube açmayı planladıklarını bildirdi.

Global çalkantılara da işaret eden Eminsoy, bunun Türkiye`ye olası muhtemel etkilerine karşı ING Grubunun bankacılık gücünü arkalarına aldıklarını ve buna yönelik hazırlığı yaptıklarını söyledi.

Böyle bir ortamda bile ING Grubunun Türkiye`ye güvendiğini ve buradaki yatırımını genişletmek istediğini belirten Eminsoy, Türkiye ING Grubu için yatırım yapmayı planladıkları ülkelerin başında yer alıyor diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ`TA OPERASYON MERKEZİ

Hakan Eminsoy, konuşmasında Kahramanmaraş`ta 17 bin 500 metre kare üzerinde toplam 12 bin metre kare kapalı alanı olan yeni bir operasyon merkezi kurulacağını, bin kişiye istihdam sağlanmasının planlandığı merkezde özellikle üniversite mezunu kişilere iş vermek istediklerini ifade etti.

Eminsoy, Sümerbank`ın devralınmasıyla bugünlere gelen bankanın, genelde yüzde 30 civarında büyüme gösterdiğini, bundan sonra da yüzde 30`luk büyümeyi 5 yıl daha sürdürmeyi hedeflediklerini kaydederek, 2012`de kredilerde 49 milyar YTL, mevduatta 30 milyar YTL, toplam aktiflerde 50 milyar YTL seviyesine gelmeyi hedeflediklerini söyledi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
998 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.