Ve Migros`ta mutlu son

14.02.2008 - 15:50 | Son Güncelleme :

Migros`un yüzde 50,8 hissesi,1.977.365.405,44 YTL karşılığında Moonlight Capital S.A`ya satıldı

Migros`un yüzde 50.8 hissesi 1.977 milyar YTL`ye Moonlight <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349Migros1.jpg" align="right" vspace="5">Capital S.A`ya satıldı.

MİLLİYET


Koç Holding`ten İMKB`ye yapılan açıklamada, şirketin 13 Şubat 2008 tarihli yönetim kurulu kararı uyarınca, iştiraklerinden Migros Türk T.A.Ş`nin 178 milyon 30 bin YTL`lik sermayesinde sahibi olduğu yüzde 50.83259 nispetinde ve 90 milyon 497 bin 272,56 YTL nominal değerde, beheri 1 YKr`lik 9 milyar 49 milyon 727 bin 256 adet hissesinin, belirtilen esaslar çerçevesinde ayarlamaya tabi olmak koşuluyla 20 milyon YTL imza tarihinde, 1 milyar 957 milyon 365 bin 405,44 YTL bakiye tutar hisse devri gerçekleştiği tarihte ödenmek üzere toplam 1 milyar 977 milyon 365 bin 405,44 YTL bedel karşılığında BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital S.A`ye veya alıcının hisse devir sözleşmesinin imzalanmasını müteakip bildireceği şirket veya şahıslara satılmasının kabulüne karar verildiği bildirildi.

Açıklamada fiyatın fiyatın pazarlık usulü ile tespit edildiği kaydedildi.
     
Moonlight BC Partners`ın iştiraki

Moonlight Capital, ısıtma ürünleri üreticisi Baymak`ın İngiliz ortağı konumundaki BC Partners`in kontrolünde bulunuyor. BC Partners, 11 milyar euroluk sermayesiyle fon girişim firmalarının lideri konumunda bulunuyor.

BC Partners, son 20 yılda, hisse senedi satış pazarının büyümesinde aktif rol oynarken, dünya çapında 65 firmaya yaptığı yatırımların toplam değeri yaklaşık 49 milyar euroyu buldu.

Küçük hissedarlara çağrı yapılacak

Koç Holdingin, Migros’un yüzde 50,8 hissesini Londra merkezli finansal ortaklık şirketi BC Partners’in kontrol ettiği Moonlight Capital S.A’ya satılmasına karar verildiğini duyurmasının ardından, hisse devrinden sonra alıcının, şirket azınlık hissedarlarına çağrıda bulunacağı bildirildi.

Diğer şirketler

Açıklamada, "Hisse devri gerçekleşmeden önce, şirketin şirket aktifinde bulunan, yüzde 9,24’lük Koçtaş Yapı Marketleri A.Ş, yüzde 2,87’lik Tat Konserve Sanayii A.Ş, yüzde 32’lik Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş ve yüzde 0,000001’lik Entek Elektrik Üretimi A.Ş hisselerinin tamamı satıcı veya satıcının göstereceği Koç Topluluğu şirket veya şirketleri tarafından, şirketin yüzde 99,6 nispetinde hissedar olduğu Şok Marketler T.A.Ş. ile yüzde 69,99 nispetinde hissedar olduğu Sanal Merkez Ticaret A.Ş’nin Koç Topluluğu şirketleri tarafından sahip olunan sırasıyla yüzde 0,4 ve yüzde 30,01 nispetindeki hisseler ise şirket tarafından satın alınacaktır. Tat Konserve Sanayii A.Ş. hisselerinin satışı taraflarca geriye dönük hisse fiyatları ve şirketin 30 Eylül 2007 tarihli SPK tebliğlerine uygun olarak hazırlamış UFRS finansal tablolarındaki değeri de dikkat alınarak 11 milyon 860 bin YTL’den, Koçtaş Yapı Marketleri A.Ş. hisseleri satışı 24 Aralık 2007 tarihli Deloitte Danışmanlık A.Ş. tarafından tanzim edilmiş hisse değerleme çalışması neticesinde ortaya çıkan değer olan 23 milyon 99 bin YTL’den, Tanı Pazarlama ve İletişim Hizmetleri A.Ş. hisselerinin satışı şirketin 30 Eylül 2007 tarihli SPK tebliğlerine uygun olarak hazırlanmış UFRS finansal tablolarındaki değeri olan 1 milyon 729 bin YTL’den, Entek Elektrik Üretim A.Ş hisseleri 0,60 YTL’den ve Şok Marketler T.A.Ş ile Sanal Merkez Ticaret A.Ş’nin hisseleri ise şirketin 30 Eylül 2007 tarihli SPK tebliğlerine uygun olarak hazırlanmış UFRS finansal tablolarında yer alan değerleri üzerinden hesaplanan sırasıyla 2 bin YTL ve 509 bin YTL’den gerçekleştirilecektir."

Rekabet kurulu onayı beklenecek

Söz konusu hisse devrinin Rekabet Kurulu izninin alınması ve şirketin iştiraklerinden çoğunluk hissesine sahip olduğu Şok Marketler Ticaret A.Ş. ve Sanal Merkez T.A.Ş’nin Koç Grubunun elinde bulunan azınlık hisselerinin şirkete devredilmesi ile şirketin iştiraklerinden azınlık hissesine sahip olduğu dört şirketteki paylarının şirket tarafından Koç Grubuna devredilmesi dahil, hisse devir sözleşmesindeki ön şartların gerçekleşmesine bağlı olduğu, kapanıştan sonra alıcının Sermaye Kurulu tebliğleri doğrultusunda şirketin azınlık hissedarlarına çağrıda bulunacağı bildirildi.

KOÇ HOLDİNG, MİGROS HİSSE SATIŞIYLA AÇIK POZİSYONUNU KAPATMIŞ OLACAK

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Bülent Bulgurlu, holdingin Migros hisse satışıyla açık pozisyonunu kapatmış ve mali yapısını daha da güçlendirmiş olacağını bildirdi.

Migros`un yüzde 50,8 hissesinin Moonlight Capital S.A`ya satılmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Bulgurlu, 2007 Haziran ayında yaptıkları kamuoyu bilgilendirme toplantısında Migros`taki hisseleri satma kararını paylaştıklarını hatırlatarak, o günden bu yana adil ve herkese eşit mesafede bir satış süreci izlediklerini, her aşamada önemli gelişmeleri kamuoyu ile paylaştıklarını söyledi.

Bulgurlu, bu süreçte global piyasalarda gelişen olumsuzlukları ve bunun Türkiye`ye olan yansımalarını hissettiklerini, bütün bu olumsuz gelişmelere karşın hem Migros markasına hem de Türkiye ekonomisine olan güven sayesinde hedeflerini gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Süreci 9 ayda bitirmeyi hedeflerken, planladıklarından da önce tamamladıklarını belirten Bulgurlu, Migros`ta bulunan yüzde 50,83 oranındaki hisselerini, hisse başına 21,85 YTL fiyat ile toplam 1,98 milyar YTL bedel ile BC Partners tarafından kontrol edilen Moonlight Capital`e satmak üzere sözleşme imzaladıklarını aktardı.

Bülent Bulgurlu, 1959 yılından bu yana Koç Holding şemsiyesi altında faaliyet gösteren Migros`un, Türk insanının yaşam kalitesine katkıda bulunduğunu, bir alışkanlık ve alışveriş devrimi yarattığını vurgulayarak, Koç Holdingin bu markayı ulusallaştırdığını ve dünya yatırımcılarının ilgi gösterdiği bir şirkete dönüştürdüğünü, Türk ekonomisi için değer yarattığını söyledi.

Bulgurlu, yüzde 22`lik pazar payı ile Türkiye`de organize perakende sektörünün lideri olan Migros`un Koç Topluluğu ve Türkiye için bir başarı hikayesi olduğunu dile getirerek, Migros`u milli bir şirket olarak benimseyen tüm müşterilerin satış sürecinde şirketi sahiplenerek hassasiyet gösterdiğini vurguladı.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.009 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
997 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.