Unicredit`in dolar kehaneti

07.09.2007 - 15:56 | Son Güncelleme :

Yapı Kredi Bankası`nın ana hissedarlarından olan UniCredit YTL`den son derece umutlu. UniCredit Türkiye uzmanlarından Simon Quijano Evans önümüzdeki sene doların 1.24 YTL`ye gerilemesini bekliyor.

HÜRRİYET

UniCredit`in 4 yıldır  düzenlediği Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika`daki Gelişmekte Olan  Piyasalar (EEMEA) Konferansının bu yılki toplantıları İstanbul`da  yapılıyor.  Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Evans,  gazetecilerin Türkiye`deki faiz oranlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası`nın yıl sonu için yüzde 4 enflasyon hedefi bulunduğunu  hatırlatan Evans, “Merkez Bankası, enflasyon hedefini ikinci kere gıda  fiyatlarındaki artıştan dolayı tam tutturamayacak olabilir” dedi.

Merkez Bankası`nın piyasaları güvenilir kılabilmesi, enflasyon hedefini  tutturabilmesi için faiz oranlarını bu şekilde ayarladığını savunan  Evans, “Bence enflasyon 2008 yılı sonunda yüzde 5 seviyesine kadar  inecek. Merkez Bankası şu anda beklemelidir. Çünkü global bir etki  yaşanabilir. Global krizlerin etkilerinin burada hissedilecek olmasından  dolayı Merkez Bankası şu anda faiz oranlarını düşüremez, düşürmeye  başlayamaz” görüşünü dile getirdi.

YTL ile ilgili gelişmelere ilişkin de Evans, YTL`de son derece olumlu  gelişmeler olacak. 2008 yılında dolar 1.24 YTL olacak, tutulacak. Çünkü  Merkez Bankası çok temkinli piyasayı yönetiyor şeklinde konuştu.

Evans, Türkiye`nin yabancı doğrudan yatırımlarda çok daha cazip hale  geleceğini, bazı şirketlerin büyüme potansiyelinin de olacağını bildirdi.

UniCredit Hisse Senedi Piyasaları Direktörü Martin Rauchenwald da dün  başlayan konferansta, yüzlerce yatırımcının 60 şirketle bir araya  geldiğini, toplantıda dün ve bugün 550 bire bir görüşme  gerçekleştirildiğini söyledi. Rauchenwald, “Bu, gelişmekte olan piyasalara yatırımcı ilgisinin ne  kadar arttığını gösteriyor. Sermaye piyasalarında çok kısa süre öncesine  kadar sıkışıklık yaşanmasına rağmen bu ilgi devam ediyor” dedi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.