Ülker’in Godiva’da yaptığını biz de mobilyada yapacağız

04.02.2008 - 10:04 | Son Güncelleme :

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, İstikbal, Bellona ve Mondi markalarıyla ’üretimde ve pazarda’ dünyanın en büyük 5 mobilya üreticisi arasına girdiklerini söyledi ve 2007’yi 3 milyar YTL ciroyla kapatıyoruz. 2008’de hedef 4 milyar YTL. Mobilyada yurtdışında küresel marka-firma bakıyoruz. Kayserili tabiriyle kazanımızda kaynarsa, matematiğimize uyarsa alırız dedi.

BOYDAK
Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Türkiye Finans’taki yüzde 20 payı koruyacaklarını, Hes Kablo ile Türkiye’de ve dünyada telekom altyapımcısı olarak da atak yapacaklarını söyledi. Boydak, Ancak bizim amiral gemimiz mobilya. Ne kazandıysak mobilyadan kazandık ve o kazandıklarımızla yatırım yaptık. Mobilyadaki iddiamızı uzun yıllar sürdüreceğiz. Şu anda bu alandaki üretim ve pazar gücümüzle dünyadaki en büyük 5 mobilya üreticisinden biriyiz. 2007’yi 3 milyar YTL ciroyla kapatıyoruz. 2008’de hedef 4 milyar YTL. Mobilyada yurt dışında küresel marka-firma bakıyoruz. Bazı firmalarla satın alma bağlamında konuşuyoruz. Ülker gibi biz de bu alanda marka alımı yapabiliriz. Dünyada her an çok iyi fırsatlar çıkabiliyor. Ülker’in Godiva’yı alması büyük başarıydı. Biz de mobilyada niye böyle olmayalım. Yeter ki bizim matematiğimize uysun. Kayseri deyimiyle ’bizim kazanımızda kaynayacaksa’ alırız dedi. Halen Boydak Grubu’nun tüm şirketlerinde 13 bin kişilik istihdam bulunduğunu kaydeden Boydak, bunun 8.000’inin mobilyada olduğunu vurguladı.

YILDA 5 MİLYON PARÇA: Mustafa Boydak, mobilyada İstikbal, Bellona ve Mondi markalarıyla üretim ve satış yaptıklarını belirterek şöyle konuştu: Türrkiye’de mobilya sektörünün sanayileşmesi 1990’larda oldu. Sektörde toplam da 500 bine yakın istihdam var. Türk tüketicisi de artık daha kısa zamanlarda mobilya değiştirmeye başladı. Bu da günümüzde sektörü daha canlı tutuyor. Biz grup olarak yılda yaklaşık 5 milyon parça mobilya ürünü üretiyoruz. İstikbal ve Bellona olarak yurt dışında da güçleniyoruz. Mondi ile zincir mağazalara girdik. Yılda yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracatımız var. İhracatımızın yüzde 50’sini de Avrupa pazarına yapıyoruz. ABD pazarında çok hızlı büyüme öngörmüştük ancak şimdilik yavaş büyüyoruz. Şu anda ABD’ye mobilya ihracatımız yıllık 15 milyon dolar civarında.

TERECİYE TERE SATMAK: Dünya mobilya sektörünün en iddialı ülkesinin İtalya ve Almanya olduğunu hatırlatan Mustafa Boydak, bu ülkelere de ihracatı hızla artırdıklarını söyledi. Boydak şöyle devam etti: Şu anda 80 ülkede ihracat yapıyoruz. Ağırlık Avrupa’da. Avrupa’da da en çok Almanya’ya ikinci sırada da İtalya’ya ihracat yapıyoruz. İtalya’nın zor pazar olduğunu sanıyorduk ancak burada doğru kanalı ve müşterinin ne istediğini iyi tespit edince hiç de zor değilmiş. İtalya’ya geçen yıl 5 milyon dolarlık mobilya sattık. İki yıl içinde bu rakam 10 milyon dolara çıkacak. İtalya mobilyanın anavatanı, kalbi de olsa oraya ürün satmaya başladık. Tereciye tere satmak güzel.

Hes Kablo’nun cirosu 650 milyon YTL oldu

BOYDAK Grubu’nun son yıllarda en hızlı büyüyen ikinci sanayi şirketinin de Hes Kablo olduğunu söyleyen Mustafa Boydak, Bu şirketimizi 1999’da devraldığımızda cirosu 50-60 milyon dolar civarındaydı. 2007’de 650 milyon YTL oldu. Bu şirketimiz, enerji kablosu, telefon kablosu, fiber optik kablo, emaye bobin teli, elektrolit bakır teli, alüminyum iletkenler üretiyor ve bu konularda Türkiye’de pazar lideri. Ancak şimdi biz Hes’in telekom şirketlerine altyapımcı olmasını da istiyoruz. bu maksatla geçen yıl Türkiye genelindeki 21 vilayetin altyapı işini aldık. Türk Telekom’un altyapı partneri olduk. Bu 100 milyon dolarlık bir iş ve 3 yılda tamamlanacak. Bu alanda yurtdışında da iddialı olmak istiyoruz ve bu noktada ilk adımımızı da Arnavutluk için attık. Bu ülkede 5 milyon euroluk bir iş aldık dedi.

Yeni sektör olarak enerjiye gireriz

BOYDAK Grubu’nun ana faaliyet alanlarından uzaklaşmak istemediğini ve bilmedikleri konularda yatırım yapmayı ’macera’ olarak gördüklerini söyleyen Mustafa Boydak şöyle konuştu: Yeni bir sektör olarak sadece enerji üretimine girebiliriz. Bu da bizim sanayi tesislerimizin ihtiyacı olan enerji nedeniyle olacak. Zaten Hes Kablo enerjide kullanılan ne kadar ürün varsa üreten bir kuruluş. Bu nedenle uzak da değiliz. Bankacılıkta ise Türkiye Finans’taki yüzde 20 hissedarlığımız sürecek. Mobilya dışında bir de yine mobilya sektörüne tekstil üreten bir ’tekstil grubumuz’ var o da devam edecek. Bu grubumuzun cirosu da 110 milyon doları buluyor.

Kayseri’nin ihracatı ikiye katlandı

AYNI zamanda Kayseri Sanayi Odası Başkanı da olan Mustafa Boydak, Kayseri’nin de yeni ekonomik koşullara uyum sağladığını söyledi ve şöyle devam etti: Kayseri de iyi gidiyor. Düşük enflasyon dönemine alışmada zorluk çeken firmalarımız var. Ancak genele bakarsak çok iyi bir performans çıkıyor. 2 yıl önce Kayseri’nin toplam ihracatı 600 milyon dolardı. 2007’de ise 1 milyar 241 milyon dolara çıktı. Büyük firma sayımız da artıyor. Ayrıca Kayseri’de daha yüksek teknoloji ürünlerine yatırım yapan şirketlerimizin sayısı da artıyor. Sanayi parsellerimiz büyüyor. Biz de sanayi odası olarak üyelerimizin haklarını kolluyoruz. Yatırım teşvik belgelerini sanayi odalarının vermesi özellikle sanayi odalarının etkinliğini artırdı. Çünkü Leasing’de yüzde 18’e çıkan KDV’den yatırım teşvik belgesiyle kurtuluyorsunuz. Biz şu anda 200 bin YTL’den 8 milyon YTL’ye kadar teşvik belgeleri veriyoruz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.