Ücretliye Vergi İadesi Uyarısı

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Adana Defterdarı Kemal Sağ: -Yüzde İle Satılan Fişler Kesinlikle Sahtedir, Satın Almayın -Sahte Fiş Kullananlar, Aldıkları Paranın 3 Katı Ceza Ödemek Zorunda Kalacağını Bilmeli -Bir Ton Patates Gibi Anormal Miktarda Fiş Kullanılmamalı


ADANA (A.A) - 13.12.2000 - Vergi iadesi için fiş-fatura verme günleri yaklaşırken, çalışanlar, yüzde ile satılan sahte fişleri kullanmamaları konusunda uyarıldı. Adana Defterdarı Kemal Sağ A.A muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıllarda, bazı çalışanların sahte fiş verdiklerini tespit ettiklerini ve ceza uygulamak zorunda kaldıklarını ifade ederek, Yüzde ile satılan fişler kesinlikle sahtedir. Ücretliler, mağdur duruma düşmemek için kesinlikle fiş satın almasın dedi. Türkiye`de belge düzeninin henüz yerleşmediğini ve kayıtdışı ekonomik hareketlerin yoğun olduğunu kaydeden Defterdar Sağ, vergi iadesinde sahte, içerik olarak yanıltıcı ya da tahrifat yapılmış fişlerin kullanılmamasını istedi.


1.5 TRİLYON LİRALIK SAHTE FİŞ

Geçen yıl Adana`da, vergi iadesinde kullanılan toplam 1.5 trilyon lira değerinde 17 bin 71 adet sahte belge tespit ettiklerini belirten Sağ, 10 milyar 688 milyon liralık haksız ödemenin cezalı olarak geri tahsil edildiğini bildirdi. Vatandaşları sahte, naylon fatura kullanmamaları konusunda önemle uyarırım diyen Defterdar Sağ, geçtiğimiz yıllarda sondaj usulü ile yaptıkları denetimleri, bu yıl daha da yoğunlaştıracaklarını ve tüm fişlerin denetimden geçeceğini açıkladı. Defterdar Sağ, çalışanların aşırı miktarda mal tüketimi içeren fişleri de kullanmaları gerektiğini ifade ederek, Geçmiş yıllarda bir ton patates, 200 koli kola gibi faturalara rastladık. Bu tür anormal miktarda fişleri iptal ediyoruz dedi. Sağ, fişlerle ilgili ilk denetimlerin, kurumların muhasebe servislerince yapılması gerektiğini belirterek, sorumlulardan duyarlı olmalarını istedi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.005 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.