TÜRSAB, eğitimli insan açığını okulla kapatacak

22.07.2003 - 09:06 | Son Güncelleme :

TÜRSAB, turizm sektöründeki 20 bin eğitimli insan açığını kapatmak için meslek lisesi eğitimine eylülde başlıyor. 4 yıllık okulu bitirenlerin üniversite ihtiyacını Bilkent karşılayacak

TÜRSAB`ın Bilkent Üniversitesi işbirliği ile kurduğu turizm meslek lisesi, eylül ayında eğitime başlıyor. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, turizm sektöründeki 20 bin eğitimli insan açığını kapatmak için hizmete açılan lisede Bilkent Üniversitesi`nin müfredatının okutulacağını belirtti. Liseden mezun olacakların üniversite ihtiyacını da Bilkent karşılayacak.

Yurtdışından gelen öğrencilere de hizmet verecek olan okul, ilk yılında 200 öğrenciye eğitim verecek. Lise ve sonrasında üniversitede acente elemanından garsona, rehberden aşçıya kadar turizm sektörünün her alanında çalışacak insanlar yetiştirilecek. Ulusoy, başarılı olan öğrencilere yurtdışında yüksek lisans yapma hakkı da tanınacağını söyledi. Turizm sektöründe 35 milyar dolarlık yatırım olduğuna işaret eden Ulusoy, Bunun tamamı yerli yatırım. Henüz yabancıları çekemedik. Yabancılar geldiğinde burada nitelikli eleman bulmalarını sağlayacağız dedi.

Özel TÜRSAB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, 1 yıl İngilizce hazırlık, 3 yıl da lise olmak üzere 4 yıllık bir eğitim-öğretim sürecini kapsıyor. Okulun kuruluşunu yapacak olan Seyahat Acenteleri Meslek Eğitim Hizmetleri şirketinin Yönetim Kurulu Başkanlığı`nı Başaran Ulusoy yürütecek. Yönetim Kurulu üyeleri arasında eski başkanlardan Talha Çamaş ve Ferit Epikmen de var. Okulun isin ve onay işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğuna değinen Ulusoy, Bilkent Üniversitesi`yle işbirliği konusunda da şunları söyledi

BİLKENT`LE İŞBİRLİĞİ
Özellikle Türkiye`deki seyahat acenteciliği mesleğinin gelişmesi ve büyümesi için eğitim, araştırma çalışmaları, bilimsel mesleki ve teknik çalışmalar yapmak çok önemli. Bu hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi liseden mezun olan çocukların üst eğitimlerini de tamamlayacakları bir üniversite gerekiyordu. Biz de bir üniversite kurmak yerine mevcut bir üniversite ile işbirliğine gitmenin daha doğru olacağını düşündük. Bir yıldır Bilkent Üniversitesi ile yürüttüğümüz çalışmalar da olumlu sonuçlandı. Bizim üniversitemiz Bilkent olacak.

İlk lisenin İstanbul`da açılacağını belirten Ulusoy, Ankara, İzmir, Antalya, Bodrum, Marmaris, Kuşadası gibi diğer turizm bölgelerinde de şubeler açacaklarını müjdeledi.

Yaşlı nüfus Avrupa`nın kalitesini bozdu
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, eğitim konusunda iddialı. Türkiye`yi Akdeniz çanağında eğitim düzeyi en yüksek ülke yapmayı hedeflediklerini söyleyen Ulusoy, yaşlı nüfus nedeniyle Avrupa`nın hizmet kalitesinin düştüğünü hatırlattı. Türkiye`de yeni eğlence mekanlarının artmasıyla daha çok eğitimli insana ihtiyaç duyulacağını belirten Ulusoy şunları söyledi

Bütün gayemiz yabancıları buraya çekmek. Bunun için de Türkiye`nin otelleri, eğlence merkezleri ve hizmet kalitesi ile marka olması lazım. Biz bir ilki başlatıyoruz.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.000 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.