Türkiye`ye veda etmeye hazırlanıyor

31.08.2012 - 10:30 | Son Güncelleme :

Real, Almanya dışındaki tüm operasyonlarını sonlandırıyor...

Avrupanın en büyük perakende satış şirketlerinden Metro Grup, bünyesinde bulunan Real hipermarketler zinciri Almanya dışındaki tüm operasyonlarını sonlandırıyor.

Alman Metro Group’un Real’in Orta ve Doğu Avrupa operasyonlarının satmayı planladığı bir süredir kulislerde konuşuluyor, ancak bu iddialar şirket tarafından reddediliyordu. Konuya dair bilgi sahibi bir kişi, Metro’nun, Real biriminin Almanya dışındaki operasyonlarının satışıyla ilgili 2 şirketle yürütmekte olduğu görüşmelerin olumlu yönde ilerlediğini söyledi. Real’in Türkiye, Polonya, Rusya ve Ukrayna’yı kapsayan uluslararası operasyonlarıyla yakından ilgilenen şirketlerden birinin Fransız perakende devi Auchan olduğu söyleniyor. Yıllık geliri 3.8 milyar doları bulan uluslararası operasyonları satmak isteyen Metro’nun toptan satış mağazaları zinciri Cash & Carry ve elektrikli ev aletleri zinciri Media-Saturn mağazalarına odaklanacağı belirtiliyor.

Carrefour, Yunanistan ve Singapur’dan çekildi

Fransa’nın dünyaca ünlü süpermarket zinciri Carrefour, yılın ilk yarısı 31 milyon euro zararla kapattı. Süpermarket zinciri geçen yılın ilk 6 ayını 249 milyon euro zararla kapatmıştı. Carrefour yönetimi, Yunanistan ve Singapur pazarından çekildiğini açıkladı.

Güney Avrupa’daki ticari faaliyetleri yavaşlayan süpermarket zincirinin başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika ve Asya ülkelerindeki ticari faaliyetlerinde ise artış görüldüğü bildirildi. Grup yönetimi, önümüzdeki dönemde Fransa’daki mağazalarından 500 ile 600 arasındaki personeli işten çıkartmaya planlıyor. Carrefour’un Fransa’daki mağazalarında 112 bin kişi çalışıyor. Dünya genelinde ise grup için çalışanların sayısı 412 bin civarında.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Motorola’nın sırlarını çalan Çinli kadın mühendise 4 yıl hapis ABD Federal Mahkemesi, elektronik şirketi Motorola’nın sırlarını çalan Çinli kadın mühendisi 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Hanjuan Jin adlı 41 yaşındaki kadın, 2007 yılında Motorola’nın milyon dolarlık sırlarıyla birlikte Chicago O’Hare Uluslararası Havaalanı’nda yakalanarak mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme, hapishaneye 25 Ekim’de bildirimde bulunmak zorunda olan Jin’i ayrıca 20 bin dolar para cezasına çarptırdı.

Jin’in cezasının sona ermesinin ardından 3 yıl boyunca da gözetim altında tutulmasına karar verildi. Mahkeme yargıcı Ruben Castillo, Jin’i Şubat ayında ticaret sırlarını çalmaktan mahkum etmiş ancak daha ciddi bir suçlama olan ekonomi casusluğundan, yeterli kanıt bulunmadığı gerekçesiyle Jin’in beraatine karar vermişti. Savunmasında Jin, Çin için casusluk yapmadığını, uzun bir süre sonra işe döndüğü için hafızasını tazelemek amacıyla söz konusu bilgileri aldığını söyledi.

Kuraklık ABD’li çiftçilere yaradı

Son 50 yılın en büyük kuraklığının yaşandığı ABD’de tavan yapan mısır, soya fasulyesi ve buğday fiyatları, ülkedeki çiftçilerin yüzünü güldürdü. Dünyanın mısır, soya fasulyesi ve buğday ihtiyacının yarısını karşılayan ABD’nin yıllık net tarım gelirinin 2012 sonunda 122.2 milyar dolar olması bekleniyor. Bu rakam, ABD tarihinin en yüksek nominal kârı olma özelliği taşıyor. Ortalama tarım kârının 2011’e oranla yüzde 4 oranında artması beklenirken, Dakota gibi ülkenin kuzeyinde yer alan eyaletlerin kazancının bir yıl bir önceki yıla oranla yüzde 39 artacağı tahmin ediliyor.

Ülkenin özellikle Midwest olarak tanımlanan Ortabatı bölgesinde bir hayli etkili olan kuraklık nedeniyle bereketsiz geçen hasat dönemi sonunda mısır ve soya fasulyesi fiyatları rekor rakamlara ulaşırken, buğday fiyatlarını da 2008’den bu yana görülmeyen seviyelere yükseldi. Bunun üzerine ABD Tarım Bakanlığı, çiftçilere bu yıl yapacağı maddi yardımı geçen yıla oranla yüzde 6.3 arttırarak 11.1 milyar dolara yükselttiğini açıkladı.

Evrim SEL / VATAN GAZETESİ


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.