Türkiye`nin gerçek durumunu yabancının kâr transferi belirler

04.02.2008 - 10:26 | Son Güncelleme :

Deloıtte Türkiye Yönetici Ortağı Hüseyin Gürer, Türkiye`ye gelen yabancı yatırımcının yaratılan katma değer sonucu ortaya çıkan kârı çekmek isteyebileceğini belirterek, Türkiye`nin gerçek durumunu aslında o çıkışlar belirleyecektir`` dedi. Gürer, Türkiye`ye son 3 yılda 50 milyar dolar civarında doğrudan yabancı yatırım geldiğine değinerek, bu yabancı yatırımların Türkiye`de genişlediğini ve büyüdüğünü, söz konusu kuruluşların artık kazanç elde edeceklerini söyledi. Bundan sonra asıl dikkat edilmesi gereken konunun bu olduğuna dikkat çeken Gürer, şöyle devam etti:
İşte bu açıdan Türkiye olumsuz etkilenebilir. Yabancı yatırımcı, yaratılan katma değer sonucu ortaya çıkan kârı çekmek isteyecektir. O çıkışlar, aslında Türkiye`nin gerçek durumunu belirleyecek. Şu anda beklediğimiz çıkışların olmadığını görüyoruz. Ancak bunların geleceği günler de olacak. O zaman Türkiye`deki yönetimin, hükümetin daha akılcı birtakım adımları şimdiden planlaması, stratejik olarak konuya yaklaşması ve elde edilen kârların Türkiye`de kalacak şekilde bir cazibeye oturtulması bence en önemli konulardan biri.`` Gürer, artık fonların daha fırsatçı hareket ettiklerini ve köşeleri tutulmuş yerlere yerleşerek büyümeyi hedeflediklerini ifade ederek, şu görüşleri aktardı:

SIFIRDAN YATIRIM GELMEZ
Türkiye açısından artık bugün sıfırdan yatırım türü söz konusu olmayacak. En azından hayal ettiğimiz gibi... Ne olacak? Mesela Türkiye`de, sıfırdan gelip burada perakendede yatırım yapmaktansa bir şeyi alıp bunu takip eden 3 yıl içinde daha büyük bir dev haline getirme anlayışını gözlemliyoruz. Yani sıfırdan yatırım çok fazla olmayacak. Alımlar 2-3 misline çıkacak. Büyüme ve istihdam o zaman etkilenecek.``

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.012 TL        
BORSA
999 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
995 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.