Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Türk Grubu Başkanı Kürşat Eser: Komisyonun 21-22 Kasım`Da Antalya`da Yapılacak Toplantısına Katılma Kararı Aldık -Katılım Ortaklığı Belgesi Ve Sözde Ermeni Soykırım İddiaları İle İlgili Karar Üzerimizde Soğuk Duş Etkisi Yaratmıştır

ANKARA (A.A) - 16.11.2000- Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Başkanı Kürşat Eser, 21-22 Kasım`da Antalya`da yapılacak komisyonun 46. resmi toplantısına katılma kararı aldıklarını açıkladı. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Türk Grubu Başkanı Kürşat Eser`in başkanlığında toplandı. Toplantıya, AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Vural da katıldı. Yaklaşık bir saat süren toplantıdan sonra açıklama yapan Komisyon Başkanı Eser, Türkiye-AB ilişkilerinin Helsinki belgesinde çok güzel bir şekilde yer aldığını ifade ederek, şunları söyledi: Bu çerçeve içinde daha sonra Avrupa Parlamentosu`nda gelişen olaylar ve Katılım Ortaklığı Belgesi, yine ardından sözde Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili karar, bizim üzerimizde soğuk duş etkisi yaratmıştır. Bu, 21-22 Kasım tarihlerinde Antalya`da yapılacak toplantıyla ilgili olarak yani 46. resmi toplantımızla ilgili olarak bizim bu konuyu masaya yatırıp, Antalya`daki toplantıya katılıp katılmama noktasında bir değerlendirme yapmamızı gerektirdi. Bunun neticesinde biz Komisyon olarak, bu toplantıya katılma kararı aldık. Bildiğiniz gibi 45. toplantının yapılması sırasında Leyla Zana ile ilgili bir konu gündeme gelmiş ve onlar tek taraflı olarak iptal etmişlerdi. Türkiye-AB ilişkilerinde bu iptal nedeninin hiçbir şekilde fayda sağlamayacağını ifade etmiştik. Yine aynı noktadayız. İptalin Türkiye-AB ilişkilerini hiçbir fayda sağlamayacağını düşünen komisyonumuz, bu toplantıyı yapma kararı almıştır. Orada gündemimiz doğrultusunda gerekli görüşmeleri yapacağız. Eser, Katılım Ortaklığı Belgesi`nde Helsinki belgesine aykırı olarak yer alan taslaktaki konulara katılmadıklarını bildirerek, Avrupa Parlamentosu`nun Türkiye Raporunda yer alan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili karara da katılmadıklarını söyledi. Eser, Kıbrıs ile ilgili kararla da katılmadıklarını belirterek, AB`nin ruhu olarak ifade ettiğimiz birleştirici, dayanışmacı, barışa ve dostluğa hizmet edici konularda AB daha hassas olmalı dedi. Eser, bir gazetecinin AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Vural`ın da komisyonla aynı görüşte olup olmadığı sorusunu yanıtlarken de Vural`ın toplantının 2. bölümüne katılacağını belirterek, Biz TBMM`nin bir organıyız ve ilişkilerimizi o şekilde yürütüyoruz. Dolayısıyla konuya bu şekilde bakılmalı dedi. Konunun partiler üstü olduğuna işaret eden Eser, devletin politikaları doğrultusunda konuya yaklaşılacağını ifade ederek, ABD ve Strazburg`da alınan kararların basit siyasi çıkarla alındığını düşünüyoruz. Biz basit siyasi çıkarların dışında devlet politikası olarak yaklaşmak istiyoruz dedi. AB Genel Sekreteri Büyükelçi Volkan Vural`ın komisyona AB ilişkileri konusunda bir brifing verdiği bildirildi.
Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.