Turkcell 3 ödül için devlerle yarışıyor

12.02.2008 - 09:21 | Son Güncelleme :

Dünyanın en büyük mobil teknoloji organizasyonu olan ‘Mobil Dünya Kongresi’

İspanya’nın Barcelona kentinde başladı. 191 ülkeden 1200’den fazla büyük ve orta ölçekli firmanın katıldığı kongre 4 gün sürecek. Mobil teknolojisi sektöründen 50 binden fazla profesyonel işadamı fuar ve kongre alanında bulunuyor. ‘Mobil Dünya Kongresi’nde, GSM Birliği tarafından bugün belli olacak toplam 15 daldaki ödülün 3’ünde Turkcell de yarışıyor. Dünyada 700’den fazla cep telefonu operatörü firmanın üye olduğu GSM Birliği’nin vereceği ödüllerde Turkcell, ‘Turkcell-in benim’ ile ‘En İyi Sosyal Paylaşım Servisi’ dalında, ‘Akbank ile birlikte yürütülen tüketici kredisi SMS kampanyası’ ile ‘En iyi mobil reklam’ dalında ve ‘Tarife yumurtlayan tavuk’ ile ‘En iyi televizyon ve radyo reklam yayını’ dallarında finallere kalan 5 cep telefonu operatöründen biri oldu.

FUARDA ÖN PLANA ÇIKAN ÜRÜNLER

Tablet cep telefonu

İnternet şirketi olmak için stratejisini yenileyen Nokia, tablet cep telefonu olarak da adlandırılan N810 modelini tanıttı. 2GB’lık hafızası bulunan ürün geniş ekran ve yüksek kalitede çözünürlükle öne çıkıyor. Tam takım Q klavyesi bulunan ürün bu sayede internette hızlı sörf imkanı sağlıyor.

Samsung’un yeni bombası

Samsung 5.0 megapiksellik ürünü ‘Soul’ü tanıttı. 2.2 inç boyutunda ekranı bulunan ürünün en dikkat çekici özelliği menünün kolay kullanımını sağlayan düzenek. Bu bölüm iPhone’da olduğu gibi parmak hareketine duyarlı.

Bluetooth’lu dijital çerçeve

Sony Ericsson’un dijital çerçeveleri 10 metre çapında cihazların birbirleriyle veri transferi alışverişi yapmasını sağlayan Bluetooth özelliğine sahip. Cep telefonundan çekilen fotoğraflar birkaç saniyede çerçeveye aktarıp, sergileniyor.

Dokunarak arayın!

Sony Ericsson’un fuarda sergilediği G700 modeli, firmanın üst seviyede telefonlarda uyguladığı dokunmatik ekran özelliğine sahip. Bu sayede menüde hızlı dolaşma imkanı sağlayan ürün 3.2 megapiksellik kamera, 3 aşamalı dijital zoom ve müzikçalar gibi özelliklere sahip.

Azercell’in tamamı Turkcell’in

Turkcell ve TeliaSonera ortaklığında kurulan Azertel, Azerbaycan’ın en büyük cep telefonu operatörü Azercell Telecom şirketindeki devlet payını da alarak, şirketin tamamına sahip oldu. Kuruluşundan bu yana geçen 11 yılda yaklaşık 600 milyon dolarlık yatırım yapan Azercell, yaklaşık 3 milyon civarındaki abone sayısıyla ülkenin en büyük cep telefonu operatörü konumunda.



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.002 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.010 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.