Türkbank kapanıyor, İnterbank ile Esbank Etibank`a katılıyor

15.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :

BDDK, Ticaret Bankası`nın 1 Temmuz`dan itibaren kapatılmasına, 3 bankanın birleşmesine ve İktisat`ın Fransa`daki iştirakinin satılmasına karar verdi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) bünyesinde bulunan Türk Ticaret Bankası`nın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme iznini 1 Temmuz itibariyle kaldırdı.

Kurul, Fon`daki bankalardan Interbank ile Eskişehir Bankası`nın da Etibank bünyesinde birleştirilmesine karar verdi. İktisat Bankası ve Erol Aksoy ile diğer ortakların Banque Internationale de Commerce Bred`de bulunan hisseleri Fransa`daki Bred-Bank Populaire`e satılacak.

İnterbank ve Esbank Etibank`a katılıyor

BDDK kararıyla birleştirilmesine karar verilen İnterbank ve Esbank/ın tüm şubeleri 2 Temmuz`dan itibaren Etibank şubesi olarak bankacılık hizmeti verecek ve devirle birlikte Interbank ve Esbank`ın mevduat, kredi ve diğer tüm müşterileri Etibank`ın müşterisi haline gelecek.

Açıklamada, mevduat sahiplerinin banka işlemleri dolayısıyla herhangi bir kaygı duymasına gerek olmadığı belirtildi.

`Türkbank`ın satış olanağı yoktu`

BDDK`dan yapılan açıklamada, faaliyeti durdurulan Türk Ticaret Bankası`ndan alacaklı olanların ve mevduat sahiplerin hiçbir hak kaybı olmayacağı bildirildi. Ayrıca Banka`da çalışan tüm personelin kazanılmış haklarının korunması konusunda gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi.

Türk Ticaret Bankası`nın 29 Ağustos 1997`de yapılan olağanüstü genel kurulda alınan sermaye artırımına ilişkin rüçhan haklarının eski ortaklarca kullanılmaması nedeniyle, bu hakların TMSF tarafından kullanılması sonucu sermayesinin yüzde 84.52`si 6 Kasım 1997 itibariyle Fon`a geçmişti.

BDDK açıklamasında, 1997-2000 yılları arasında yapılan toplam 952 milyon 447 bin 814 dolar tutarındaki kaynak aktarımına rağmen, satış imkanı bulunmayan Türk Ticaret Bankası A.Ş`nin 1 Temmuz 2001 itibariyle bankacılık işlemlerinin durdurulmasına karar verdi.

İktisat`ın Fransa`daki iştiraki satılıyor

Fon`daki İktisat Bankası ve Erol Aksoy ile diğer ortakların Banque Internationale de Commerce Bred`de (BIC-Bred) bulunan hisseleri Fransa`daki Bred-Bank Populaire`e satılıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Yönetim Kurulu, İstanbul`da yaptığı toplantıda, Fon bankaları ortak yönetim kurulunun satış konusunda İktisat Bankası yönetim kurulunun yetkili kılınmasına ilişkin kararını onayladı.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
999 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.011 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.