Tupras Dagitima Baslayacak.

27.08.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Tupras Genel MuduruHusamettin Danis, deprem sonrasi yanginla faaliyeti durdurulan Izmit Rafinerisi`nin onumuzdeki hafta basinda her turlu petrol urunu dagitim faaliyetlerine baslayacagini ifade etti. `Rafineri onumuzdeki hafta basinda uretim disinda tum fonksiyonlariyla faaliyetlerine baslayacak` diyen danis, rafineride bulunan 650 bin ham petrolun Aliaga rafinerisine tasinmasi islemlerinin baslatildigini, bunun 130 bin tonluk ilk partisinin onceki gun gece yola cikarildigini kaydetti. Sirketin ithal ettigi ve 8 bin ton LPG tasiyan tankerin de dun sabah Tupras Izmit Limani`na girdigini belirten Danis, `Bu da izmit Rafinerisi`nin ne kadar guvenli konuma geldigini gosteriyor` dedi. Rafineride hala bircok ekibin guvenligi saglamak ve cevre kirliligini onlemek konusunda faaliyette bulundugunu belirten Danis, bu arada sigorta eksperlerinin de calismalarini surdurduklerini ifade etti. Danis, `Sigorta sirketleri, yabanci danisman sirket ve Tupras uzmanlari hasar belirleme calismalarini tamamlamak uzere` dedi. Tuplam 1. 175 milyar dolara sigortali olan Izmit rafinerisinde tahmin edilen 200 milyon dolarlik hasarin yuzd e957inin sigorta sirketleri tarafindan karsilayacagini belirtenDanis, rafinerideki ham petrol urunleri disinda tum tank ciftliginin temizlenmekte oldugunu ve ham petrol tanklarinda olusan unitenin de hasar belirleme calismalari sonrasinda temizlenecegini ifade etti. Ayrica tank ciftliginde ihtiyaten sogutmanin devam ettiginin vurgulayan Danis, tank ciftligindeki yuzer tavanli tanklarda da cok sayida deformasyon belirlendigini, bu nedenle itfaiye ekiplerinin bir bolumunun rafineride bekletildigini kaydetti. Yangina Turkiye`den mudahale eden 80 arazoz ve itfaiye aracindan 29`unun rafineride nobet tuttugunu belirten Danis, Tuprasin ozellestirme danismanligini yapan Salomon Smith Barney`in hasarla ilgili on calisma raporunun onceki gun verildigini, ayrintili raporu da kisa surede teslim edeceklerini vurguladi. Rafineriden LPG, benzin, fuel-oil ve motorini daha civardaki daha guvenli depolama tesislerine aktarmaya onceki gun basladiklarini belirten Danis, bu islemin tamamlanacagini vurguladi. Uretime gecis icin de yapilacak tum islemlerin planlanmasinin yapildigini da belirten Danis, tum sirket calisanlarinin isbasinda oldugunu kaydederek, `Carsamba sabahi yaptigimiz cagrilara cevap veren iscilerin arasinda evleri yikilmis, hatta yakinlarini kaybedenlerin de dahi oldugunu gormekten cok buyuk gurur duydum. Calisanlarimizin hemen hemen tamami normal isbasindadir. Tuprasin 13 personeli ise hala kayip` dedi. (FINANSAL FORUM)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.