Topbaş, İGDAŞ müdürünü değiştirdi

08.02.2008 - 09:58 | Son Güncelleme :

Özelleştirilmesi gündemde olan Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İGDAŞ`ın genel müdürü Levent Tüfekçi, görevden alındı.
Tüfekçi`nin yerine, şu anda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nda (TMSF) görevli olan ve daha önce İGDAŞ`ta yedi yıl genel müdür yardımcılığı yapan Bilal Arslan getirildi. Böylece İstanbul`daki doğalgaz dağıtımını yapan İGDAŞ`ın genel müdürü, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın göreve gelmesinden sonra beşinci kez değişmiş oldu.

Topbaş: Değişiklik iyidir
Bir ay önce Halk Ekmek, Ulaşım A.Ş., Ağaç A.Ş. ve Bimtaş genel müdürlerini görevden alan Topbaş, İGDAŞ Genel Müdürü Levent Tüfekçi`yi de dün görevden aldı. Tüfekçi`nin görevden alındığına ilişkin açıklamayı, Topbaş`ın kendisi yaptı. Tüfekçi`nin başarılı çalışmalar yaptığını anlatan Topbaş, Zaten İGDAŞ yatırımlarını yüzde 95 oranında bitirdi. Bizim dönemizde İGDAŞ`ta önceki dönemlerin yüzde 50`si kadar yatırım ve hat yapıldı. Abone sayısı dönemimizde 1.5 milyon civarında arttı. Levent Tüfekçi başarılı bir arkadaşımızdı dedi.
Topbaş, görev değişikliğinin nedeniyle ilgili bir soruya, Değişiklik zaman zaman gerekiyor. Bunlar çalışmalara bir hareketlilik getirecektir yanıtını verdi Eski başkan Ali Müfit Gürtuna döneminde İGDAŞ Genel Müdürü olan Süreyya Polat, Topbaş seçimi kazandıktan sonra görevden alınarak, yerine Bilal Arslan atanmıştı.
Ancak Arslan da 1.5 ay sonra görevden alınarak, yerine Osman Aksoy getirilmişti. Aksoy ise Eylül 2004`te istifa etmiş, yerine daha önce İGDAŞ`ta genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Tüfekçi getirilmişti.

Tüfekçe İDO`ya danışman
Makine mühendisi olan Tüfekçi`nin, İDO`da Genel Müdür Ahmet Paksoy`un danışmanlığını yapacağı belirtildi. İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi`nin başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kaptan da sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrıldı.
İstanbul`daki planlamanın başında bulunan, üçüncü köprüye karşı 1/100.000 Ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı`nı hazırlayan ekibin başındaki Kaptan`ın yerine Topbaş`ın danışmanı olan Prof. Dr. İbrahim Baz`ın getirildiği bildirildi.


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.015 TL        
BORSA
1.004 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.008 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.