Thy`ye Kardes Geliyor.

02.04.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turk Hava Yollari (THY), ic hatucus agini genisletmek icin yerel bazda hizmet verecek yeni bir sirket kuruyor. `Her ile bir havaalani` slogani ile sayilari hizla artan kucuk capli havaalanlarina, elindeki buyuk ucaklarla servis yapamayan THY, kucuk ucaklardan olusan ve bu illerin birbirleri arasinda da baglanti saglayacak bir sirket kurmaya hazirlaniyor. Havacilik sektorunde faaliyet gostermek isteyen veya su anda sektorde kucuk capli is yapan bir takim sirketlerle gorusmeler yapan THY yetkilileri, konuyu 18 Nisan`daki Yonetim Kurulu`nda da ayrintili olarak gorusecek. Turkiye`de son yillarda havalimanlarinin onemli bir gelisme icinde olduguna dikkat ceken THY Genel Muduru Yusuf Bolayirli, bu meydanlara ulasabilecek ve ic hatlarda THY`nin yukunu azaltabilecek yeni bir yapilanmanin icnide olduklarini kaydetti. Su anda THY Planalma dairesi`ne konu ile ilgili bir arpor hazirlattiklarini dile getiren bolayirli, dusuncelerinin, THY`nin kucuk ortak olacagi, birkac ortakli bir sirket kurmak oldugunu soyledi. THY`nin artik her yere yetismesinin mumkun olmadigina deginen Bolayirli, `THY`nin ic hatlardaki yukunu hafifletecek ve kucuk havalimanlarina servis yapalbilecek filo yapisinda bir sirket kurulmasi konusunda calismalara basladik. Boylece maliyetleri de daha dusuk tutarak ic hat tarifelerini ucuzlatabiliriz. Bunun icin de THY`nin cok fazla ise mudahil olmamasi gerekiyor. Nasil bir sirket yapisi olusturulmasi gerektigi konusunda bir karara varmak icin Ozellestirme Kanunu`nu da inceliyoruz. Bizim amacimiz THY`nin sadece rezervasyon, bilet satis ve teknik konulardaki hizmetlerine karsilik az bir hisseye sahip olmasi. Cogunluk hissesi de daha rahat hareket edebilecek yapida olmali diye dusunuyoruz` seklinde konustu. ortaklik icin havayolu sektorunde kucuk capta is yapan ya da bu konuda istekli olan bir takim kisilerin THY`ye basvurdugunu ifade eden Bolayirli, gorusmelerin devam ettigini, ancak konunun Ozellestirme Idaresi tarafindan da ele alinacagini soyledi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.006 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.004 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.