THY satışa çıkıyor

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

14 Aralık’da ilan edilecek takvime göre yüzde 51’i blok satış yöntemiyle satılacak olan THY’nin, en geç Nisan ayında özelleştirmesi tamamlanacak

Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova ile Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar`ın yarın ortaklaşa düzenleyeceği bir basın toplantısıyla THY`nin satış duyurusunu yapacakları belirtildi. 14 Aralık’da ilan edilecek takvime göre yüzde 51’i blok satış yöntemiyle satılacak olan THY’nin, en geç Nisan ayında özelleştirmesinin tamamlanması planlanıyor.

Yapılacak özelleştirmeyle yabancı ortakların hisse payı en fazla sermayenin yüzde 24.5’ü oranında kalacak . Devletin THY’nda imtiyazlı hisseye sahip olacağı açıklandı. Bu imtiyaz hakkı sayesinde ana sözleşmenin değiştirilmesi, sermayenin arttırılmasında, THY’nin başka şirketlerle birleşmesinde, fesih ve tasfiyesinde, herhangi bir uçuş hattının kapatılmasında, sefer sayısının azaltılmasında veya devletin güvenliğini tehdit edebilecek herhangi bir konuda son söz devletin olacak ve kararlar hakkında veto hakkı bulunacak.

THY ihalesine girecek olan konsorsiyumlarda Türk ortak zorunluluğu olacak. Öte yandan THY, Kıbrıs Türk Hava Yolları`ndaki (KTHY) hisselerini de satışa çıkaracak. THY`den yapılan açıklamada, KTHY sermayesindeki yüzde 50 hissesinin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) aracılığıyla satılmasına karar verildiği bildirildi.

THY’nın şu anda yüzde 98.2 hissesi özelleştirme idaresine ait
bulunurken, yüzde 1.8`ihalka açık

THY ‘ye Koç, Sabancı, Doğan ve Doğuş gruplarının yanı sıra Air France, SwissAir, Lufthansa, British Airways de ilgileniyor.
Yurtdışından da Air France, Swissair, Lufthansa, British
Airways havayolu şirketlerinin de THY’yla ilgilendiği belirtiliyor.


SEANSİÇİNDE THY

Seansiçinde hisse senedinde endeksin genel seyrine bağlı olarak düşüş gözlemleniyor. Hissede en iyi alıcıların Akyatırım (2244 lot), Merkez Yatırım(2290 lot), Demir Yatırım (1653 lot), Ulusal Yatırım (1400 lot) olduğu gözleniyor. Satıcılar arasında Alfa Yatırım (6910 lot), Vakıf Yatırım (6198 lot), Yapı Kredi Yatırım (3704 lot), MNG Yatırım (2000 lot) olarak gözleniyor. Hisse ilk seansta düne göre yüzde 11 düşüşle 12000 fiyatından işlem görüyor. 11 Aralık 2000 tarihinde 14250 fiyatında tavan olan hissede yüzde 16’lık kayıp bulunuyor..



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.004 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.006 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.