Telekom`da halka satış yok

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Özelleştirme Yüksek Kurulu, Türk Telekom`da halka arzı düşünülen yüzde 5`lik payın da blok satışa eklenmesini kararlaşdırdı. Böylece blok satış oranı yüzde 34`e yükseldi. THY`de kamu payınının yüzde 50`nin altına indirilmesi kararlaştırılırken, İsdemir ise Erdemir`e devredilecek.

Başbakan Bülent Ecevit`in başkanlığında yapılan ÖYK Toplantısı`nda, özelleştirme çalışmalarının tamamı gözden geçirildi ve THY, Telekom, İsdemir`in özelleştirilme stratejileri yeniden göster geçirildi. Üç saate yakın süren toplantının ardından Devlet Bakanı Yüksel Yalova`nın yaptığı açıklamaya göre Türk Telekom`da ‘‘yüzde 29 blok satış, yüzde 5 halka arz’’ formülü yerine, yüzde 34`lük kısmın blok olarak satılması önerisi kabul gördü. Blok olarak satılacak hisse oranına paralel olarak verilecek yönetsel haklar konusunun değerlendirileceğini de belirten Yalova, bu konuda nihai kararı verecek olan organın Bakanlar Kurulu olduğunu söyledi. Toplantıda ele alınan diğer konular ise şöyle:

THY: Üçüncü çeyreğe ilişkin özelleştirme takviminde yer alan Türk Hava Yolları`nın (THY) ihale süreci önümüzdeki ay içinde açıklanak. Kuruluştaki kamu hissesi oranının yüzde 50`nin altına çekilmesi ve altın hisse oluşturulacak. Bu arada THY ile birlikte Tüpraş ve Petkim gibi yüzde 51`den fazlası kamunun elinde olan halka açık şirketlerin özelleştirilene kadar özerk bir yapıya kavuşturulmasına yönelik çalışmalar hızlanacak. Tekel ve Türk Şeker`in özelleştirme hazırlıklarına da başlanacak.

İsdemir: Bu kuruluş bölge ekonomisinde sıkıntı yaratmayacak biçimde Erdemir`e devredilecek. Her iki kuruluşun yöneticileriyle önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak devre ilişkin esasların ele alınak.

Kamu bankaları: Önce özerkleştirilme, daha sonra da özelleştirilmesi konusunda kararlılık ortaya kondu. KHK`nın Cumhurbaşkanı`ndan geri dönmesi bu düzenlemenin yasa ile yapılmasını gündeme getirdi. Konu Bakanlar Kurulu`nun gündemik ve bu bankaların özerk bir yapıya kavuşmasına yönelik yasal düzenlemeler kasım ayının ilk haftasına yetiştirlemeye çalışılacak.


KAPSAMA ALINANLAR;

Bu arada Yalova, Eti Gümüş, Eti Krom`un özelleştirme kapsamına alınmasını, Gerkonsan, Mannesman Boru ve İş Bankası`ndaki bir kısım kamu hisselerinin özelleştirme süresinin de uzatılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı. Yalova, Et Balık Kurumu`nun Doğu ve Güneydoğu`daki işletme ve tesislerinin özelleştirilmesi konusunun ise, hayvancılık sektörü ve bölgesel özellikler gözönünde bulundurularak yeniden değerlendirileceğini kaydetti.(HÜRRİYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.