Tansas Major Marketi De Bunyesine Katti.

01.05.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :
Tansas veGima arasindaki buyume yarisi giderek artiyor. Kucuk market zincirlerini bunyesine katan iki buyuk perakendeci, artik tek magazali perakendecileri de bunyesine aliyor. Son olarak Tansas`in, Ismar`in eski sahipleri tarafindan 6 ay once Bayrampasa`da kurulan tek magazali Major Market`i de bunyesine kattigi belirtiliyor. perakende sektorunun onde gelen isimlerinden olan Tansas, buyumeyi surduruyor. tansas ve Gima`nin arasinda yasanan rekabet, perakendecilik sektorune buyuk bir hareket getirdi. Ilk olarak buyuk market zincirlerine gozlerine diken iki buyuk firma, arka arkaya bu zincirleri bunyesine katti. Dogus Holding`e ait olan Tansas, once Bonus marketlerini, ardindan da 18 magazali Makro zincirini bunyesine katti. Fiba Holding`in bunyesinde yer alan Gima ise once Begendik grubuna ait Endi`yi, daha sonra da 15 magazadan olusan Spar marketlerini satin aldi. Tansas, artik kucuk perakendecilere de ulasacak. Turkiye`de ilk kez Metro`nun baslattigi cash&carry sistemini kendi bunyesinde de baslatan Tansas, artik bakkallardan da pal alacak. Tansas`in ilk toptan satisi gerceklestirecek olan cash&carry magazasi Istanbul Gunesli`de hizmete girdi. 2000 yili icerisinde Bodrum ve Istanbul Anadolu Yakasi`nda iki magaza daha acilacak. Toplam 10 bin metrekarelik bir kullanim alanina sahip olan magazanin, ilk etapta 4 bin metrekarelik birinci kati hizmete sunulacak. Magazada gida, temizlik urunleri ve diger urunler yer alacak. Gida disi urunlerin satisa sunulacagi ikinci kat ise Mayis ayinin ikinci yarisindan itibaren hizmete girecek. 2 bin metrekarelik depo alaninin da yer alacagi magazanin 10 bin metrekarelik bir otopark alani da bulunuyor. Gunesli Tansas CAsh & Carry`de 25 bin urun cesidi yer alacak. Metro gibi nihai tuketiciye de hizmet vereceklerini dile getiren bozar, `Toptan ve cash&carry sistemine gitericegimiz en onemli hizmetlerden bir tanesi kredi karti kullanimi. Ilk defa bizde baslayacak olan bu uygulama, ufak isletmelerin finansman yapilarina nefes aldiracak` dedi. Tansas Cash&Carry`nin ikinci magazasini mayis ayinin ucuncu haftasinda bodrum`da acacaklarini dile getiren Sureyya Bozar, turizm sektorunun canlanmasi ile bu bolgedeki perakendecilerden buyuk talep geldigini belirtti. Ucuncu magazalarinin ise Istanbul`da Anadolu Yakasi`nda acacaklarini anlatan bozar, `2000 yili hedefimiz uc magaza. Ama onumuze cikan firsatlari degerlendirecegiz. Amacimiz, buyuk seirlerde de bu uygulamayi surdurmek` seklinde konustu. (FINANSAL FORUM)


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.001 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
999 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.