Standby Programi Icin 11 Milyar Dolar Gerekli.

25.11.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :
Turkiye`nin uc yilda 4 milyar dolar kredi alacagi stand-by anlasmasi oncesinde niyet mektubundaki programi gerceklestirebilmek icin 2000 yilinda toplam 11 milyar dolarlik dis kaynaga ihtiyaci oldugu belirtiliyor. TURKIYE`nin stand-by anlasmasi imzalayacagi IMF`ye sundugu niyet mektubundaki programi gerceklestirebilmesi icin 2000 yilinda en az 11 milyar dolar tutarinda dis kaynaga ihtiyaci oldugu belirtildi. IMF, aralik ayinda imzalanacak stand-by anlasmasiyla saglanacagi duyurulan 4 milyar dolardan, Acil Yardim Kredisi icin sagladigi 500 milyon dolari dusecek. Yetkililer, Dunya Bankasi kaynaklariyla birlikte degerlendirilse bile Hazine`nin en az 6 milyar dolar dis borclanma yapmasi gerektigi kaydedildi. IMF Turkiye Masasi Ekibi`nin, beraberinde Washington`a goturdugu niyet mektubunda, mali disiplini saglamaya donuk olarak gelirlerin arttirilmasi ve harcamalarin kisilmasina iliskin onlemler yer aliyor. Tarim reformu kapsaminda citfciye dogrudan gelir destegi saglayacak sisteme gecilecegi sozu verildi. Hazine Mustesarligi ile Tarim Bakanligi, gectigimiz gunlerde bu konuda uzlasti. Tarim Bakanligi, dogrudan gelir destegi icin bir kararname taslagi hazirlayarak, gectigimiz gunlerde Hazine`ye gonderdi. Bankalar Yasasi`nda 12 degisiklik yapilacak. Bunlarin basinda, halen Bakanlar Kurulu`nun yetkisinde gorunen banka acma-kapatma basta olmak uzere onemli yetkilerin Ust Kurul`a devri ongoruluyor. Ancak bu konuda hazirlanan taslak, henuz Basbakanliga sevk edilmedi. Hazirlanan taslak, Yapisal Uyum Kredisi kapsaminda bankacilik sektorune kaynak saglayacak olan Dunya Bankasi uzmanlarinca degerlendirilecek. 24 katrilyon liralik gelir hedefini tutturabilmek icin KDV`de iki, luks tuketim mallarinda ise bir puanlik artis ongoruluyor. Ayrica Akaryakit Tuketim Vergisi oranlari da yukseltilecek. IMF, degisik sektorlerde calistirilan gecici iscilerin calisma surelerinin uzatilmamasini istedi. Gecen yil Koy Hizmetleri Genel Mudurlugu`nde gorevli gecici isciler ile ilgili olarak yapilan duzenlemenin tekrarlanmamasi istendi. (HURRIYET)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.008 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.001 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.