Standart Çimento ihalesini Çimsa kazandı

12.10.2005 - 09:17 | Son Güncelleme :

TMSF`nin ihaleye çıkardığı Uzan Grubu Çimento şirketlerinden Standart Çimento ihalesini 175.5 milyon dolarlık teklifle Çimsa kazandı

TMSF`nin ihaleye çıkardığı Uzan Grubu Çimento şirketlerinden Standart Çimento ihalesini 175.5 milyon dolarlık teklifle Çimsa kazandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) 62 milyon dolar muhammen bedelli Standart Çimento Fabrikası`nın satışı için düzenlediği ihalenin açık artırmasında en yüksek teklifi 175.5 milyon dolarla Çimsa verdi.

    Sepetçiler Kasrı`nda gerçekleştirilen ve 5 kuruluşun katıldığı ihalenin açık artırma bölümünde Çimsa Çim. San ve Tic A.Ş.`den alınan 175 milyon 500 bin dolarlık teklif, en yüksek teklif olarak belirlendi.

    Bu teklif, 62 milyon dolarlık muhammen bedelin yüzde 183 fazlasını oluşturdu.

  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu`nun (TMSF) Standart Çimento Fabrikası`nın satışı için düzenlediği ihalede, Sabancı Grubu şirketlerinden Çimsa`nın verdiği 175.5 milyon dolarlık en yüksek teklif, fabrikanın 62 milyon dolarlık muhammen bedelinin 2.8 katını oluşturdu. 

    Sepetçiler Kasrı`nda yapılan ihalede, Standart Çimento Fabrikası satışa çıkarıldı. İhaleye, idari belgelerini teslim eden 22 kuruluş katıldı. Bu katılımcı sayısı, TMSF`nin 20 Ekim`de sona erecek 9 çimento fabrikasının ihale sürecindeki en yüksek sayıyı oluşturdu. 

    İhale katılımcılarının yazılı tekliflerinin yer aldığı zarfların konulduğu şeffaf kutunun açılmasının ardından, teklifler incelendi ve en yüksek teklifin 135.5 milyon dolarla yine Sabancı Grubu şirketi olan Akçansa`dan geldiği belirlendi. 

    İhalede, Akçansa Çim. San. ve Tic. A.Ş`nin yanı sıra 132 milyon dolarla Çimsa Çim. San. ve Tic. A.Ş, 130 milyon 100 bin dolarla Met Teknik Ser. ve Mad. San. ve Tic. A.Ş, 126 milyon 110 bin dolarla Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş. ile 125 milyon dolarla Modern Çimento San. ve Tic. A.Ş.den oluşan 5 şirket açık artırmaya katılmaya hak kazandı. 

    Teklifleri ilk 5 içine giremeyen “Özkar İnş. San. ve Tic. A.Ş, Çimka Çim. San. Tic. A.Ş, Sanko Paz. İth. İhr. A.Ş, Çimko Çim. ve Beton San Tic. A.Ş, Bursa Çim. San. ve Tic. A.Ş, K-L Çimento Yat. Mad. San. ve Tic. A.Ş, Limak Mad. Yapı Çim. San. ve Tic. A.Ş, Nuh Çim. San. A.Ş, Batıçim Batı Anadolu Çim. San. A.Ş, Birçim Çim. ve Mad. San. ve Tic. A.Ş, Uni Çim. Mad. San. Tic. Ltd. Şti, Isısan Isı San. ve Tic A.Ş, Tümad Mad. San. ve Tic. A.Ş, Agretaş Agrega İnş. San. ve Tic. A.Ş, Konya Çimento San. ve Tic. A.Ş, Erko Mühendislik İnş. Tur. ve Tic. A.Ş, Türkerler İnş. Tur. Mad. A.Ş.” ise elendi. 
    
    AÇIK ARTIRMA 135.5 MİLYON DOLARLA BAŞLADI
    
    Açık artırma, yazılı teklif aşamasında Alman ortağı bulunan Sabancı Grubu şirketi Akçansa`nın verdiği 135.5 milyon dolar üzerinden başladı. 

    ABD Doları cinsinden 250 bin dolarlık artırımlarla yapılan ve Akçansa Çim. San. ve Tic. A.Ş, Çimsa Çim. San. ve Tic. A.Ş, Met Teknik Ser. ve Mad. San. ve Tic. A.Ş, Çimentaş İzmir Çim. Fab. T.A.Ş. ile Modern Çimento San. ve Tic. A.Ş`nin katıldığı açık artırmada, fiyat hızla yükseldi. 

    Açık artırma rakamı 155 milyon dolara ulaştığında Modern Çimento temsilcileri 5 dakikalık mola istedi. Açık artırmanın başında hiç teklif vermeyen Çimentaş, rakam 165 milyon dolara ulaştığında 165 milyon 250 bin dolarlık teklif verdi. 

    Akçansa ve Modern Çimento`nun teklifleriyle devam eden açık artırmada, rakam 171 milyon dolara ulaştığında Akçansa teklif vermezken, Sabancı Grubu`nun diğer şirketi Çimsa devreye girdi. 

    Açık artırmada son olarak Çimsa Çim. San. ve Tic. A.Ş`nin temsilcilerinin sunduğu 175.5 milyon dolarlık teklifin üzerine çıkan olmadı. İhalede oluşan 175.5 milyon dolarlık en yüksek teklif, Fon Kurulu`nun onayına sunulacak. 
    
    2 FABRİKAYA TOPLAM 342 MİLYON DOLARLIK TEKLİF
    
    Bu arada, TMSF`nin satışa sunduğu ve toplam 433 milyon dolar muhammen bedele sahip 9 çimento şirketi içinde, ihalesi yapılan Lalapaşa ve Standart çimento fabrikalarında alınan en yüksek tekliflerin toplamı 342 milyon dolar oldu. 
 
   Dün yapılan Lalapaşa Çimento Fabrikası ihalesinde en yüksek teklifi, 166.5 milyon dolarla Çimentaş İzmir Çim. Fab. A.Ş. vermişti. 


Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
998 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.