Sonunda Polis De Patladı

13.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

İstanbul`da polisler, önceki gece Çevik Kuvvet otobüsünün taranmasıyla 2 polisin öldürüldüğü saldırıyı valiliğe kadar sloganlarla yürüyerek protesto etti.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nde görevli güvenlik güçleri, önceki gece gerçekleştirilen ve iki polisin öldürüldüğü saldırıyı protesto etti. Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü`nde bir araya gelen ve Vatan Caddesi`nde toplanan yaklaşık 2 bin polis, yürüyerek önceki gece gerçekleştirilen saldırıyı pınadı Üzerlerinde üniformaları olan ve Türk bayrakları taşıyan polisler Vatan Caddesi`nden Beyazıt`a geçti.


RAHŞAN`IN AFFI BİZİ VURDU;

Islıklar ve alkışlar eşliğinde yürüyen polisler çevredeki yurttaşlardan da alkış aldı. Beyazıt`tan Valiliğin bulunduğu Cağaloğlu`na doğru yönelen polisler, `Dişe diş kana kan intikam,` , `Hükümet zammını al başına çal`, `Polise uzanan eller kırılsın`,
`Devlet hainle pazarlık etmez`, `Rahşan`ın affı bizi vurdu`, `Tantan uyuma polisine sahip çık` şeklinde sloganlar attı. Valilik binasının önüne gelindiğinde, Vali Erol Çakır ile görüşme talep eden polisler burada oturma eylemi gerçekleştirdi. `Vali buraya` diye slogan atan polislere seslenen İl Emniyet Müdürü Kazım Abanoz`un konuşmasını, ıslıklarla ve `Bizi satanı biz de satarız` sloganlarıyla sık sık kesen polisler, beylik silahlarını havaya kaldırarak, `Öldükten sonra mı kullanacağız` diye bağırdılar. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Emniyet Genel Müdürü Turan Genç`in şehit polislerin cenaze törenine katılacağını bildiren Abanoz, Emniyet Müdürlüğü`ne otobüslerle dönülmesini istedi ancak polisler yürümeyi tercih ederek tekrar Beyazıt tarafına yöneldi. Abanoz, basın mensuplarının soruları üzerine, daha önce de toplumsal olaylarda polislerin benzer yürüyüşler gerçekleştirdiğini anımsatarak,
Ancak bu sefer biraz aşırı oldu gerek yoktu bu kadar diye konuştu.


ŞEHİT POLİSLERE ÖFKELİ TÖREN;

Şehit polis memurları Tahir Toka ve Mehmet Ali Acuz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nde yapılan ve İçişleri Bakanı Tantan, Emniyet Genel Müdürü Turan Genç, Vali Erol Çakır, İl Emniyet Müdürü Kazım Abanoz`un da katıldığı tören, dua okunması ile sona erdi. Şehit polislerin cenazeleri Bayrampaşa`daki Çevik Kuvvet Müdürlüğü`nde yapılan son törenden sonra memleketlerine götürüldü. Emniyet Müdürlüğü`ndeki törende konuşma yapmayan Bakan Tantan ile Genel Müdür Genç, daha sonra İl Emniyet Müdürü Abanoz`un odasına geçerek basına kapalı olarak görüştüler. Tantan, gazetecilerin tüm sorularını yanıtsız bıraktı. `F` Tipi cezaevi uygulamasını protesto amacıyla Adalet Bakanlığı`na yürümek isteyen ve Emniyet güçlerince dağıtıldıktan sonra Kızılay`da tekrar toplanan gruba, başka bir grup da taş ve sopalarla karşılık verdi. Kızılay`da toplanan ve panzerlerle üzerlerine su sıkılan göstericiler, sokaklara dağıldılar. Daha sonra, DYP Genel Merkez binasına doğru tekrar yürümeye başlayan göstericiler parti araçlarını tahrip etti. Bunun üzerine partinin güvenlik görevlileri havaya ateş açtılar.


Sokaklara dağılan göstericiler, buradan tekrar caddeye çıktılar. Bu arada, Kızılay`da toplanan ve `Ya Allah, Bismillah, Allahuekber` sloganları atarak `bozkurt` işareti yapan başka bir grup göstericilere saldırdı. Panzerlerin arkasına geçen karşı göstericiler zaman zaman tekbir getirerek, taşlarla göstericilere saldırdılar. Eylem sırasında, dükkan ve işhanlarının kepenkleri kapatılırken, karşılıklı taşlaşmalar sonrasında Kızılay ve çevresindeki kamu kurumları ve özel yerlerin camları kırıldı, otobüs durakları tahrip oldu. Göstericiler, kaldırımlardaki bordür taşlarını yerlerinden sökerek, birbirlerine attılar. Bu arada zaman zaman panzerlerden göz yaşartıcı bombalar atıldı. (FİNANSAL FORUM)



Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.009 TL        
BORSA
1.000 TL        
DOLAR
1.005 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.