Soksa Sinop Orme Ve Konfeksiyon San.ve Tic.a.s.`nin 30. 09.1997 Tarihli Mali Tablolarina Iliskin Olarak Borsa Baskanligi`nca Isten

06.11.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Ilgi:4/GID-1949/AK-RAM/17664
Ilgi sayili yazinizla istenilen bilgiler asagidadir.
Faiz ve temettu gelirleri Toplam 55.956 milyon TL.
Diger faaliyetlerden gider ve zararlar
Komisyon giderleri 105.-
Karsilik giderleri 63.-
Kombiyo zararlari 3.617.-
Reeskont faizleri 22.638.-
Menkul kiymet deg.zararlari 21.270.-
Toplam 47.693.-" (IMKB BULTEN) <19971106> Cumra Kagit San.A.S.`nin 30.09.1997 tarihli mali tablolarina iliskin olarak Borsa Baskanligi`nca istenen aciklamaya cevaben gonderdigi 06.11.1997 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir.
"05.11.1997 tarihli yazinizla tarafimizdan aciklama istediginiz bagimsiz sinirli denetimden gecmemis 30.09.1997 donemine ait bilanco ve gelir tablosu kalemleri ile ilgili hususlar asagidadir.
Bilanco:
1)"Ortaklardan alacaklar" hesabindaki 1.483.011 milyon TL`liok tutar ortaklarimiza, tarafimizdan yapilan mal ve hizmet satisi ile onlardan alinan mal ve hizmetlerden kaynaklanmaktadir. Gerek ortaklarimizla, gerekse de grup sirketleri ile karsilikli mal ve hizmet satislarindan kaynaklanan vadeli vadesiz ticari alacaklarimiz kisa vadeli ticari alacaklar ana hesap grubunda alicilar hesabunda takip edilmekte olup, vadesi dolan ve tahsil edilmeyen alacaklar finansal alacak olarak degerlendirilmekte ve diger kisa vadeli alacaklar ana hesap grubu altinda ortaklardan alacaklar hesabi (ortaklar icin) ve "kisa vadeli diger alacaklar" hesabina (ortak haric diger grup sirketleri icin)aktarilarak, ticari mahiyetteki alacaklar finansal mahiyete donusmus seilde islem yapilmaktadir. ayrica grup sirketlerinden ticari mahiyette olmayan alacaklarimizda "kisa vadeli diger alacaklar hesabinda takip edilmektedir. Ortaklar ve grup sirketlerinden gerek ticari kokenli, gerekse finansal alacaklarin tamamina aylik %9 faiz uygulanmakatadir.
2)"Uzun vadeli diger borclar" hesabindaki 328.587 milyon TL ihrac Katma Deger Vergisi ile ilgili olup; gelecek yillara ertelenen veya terkin edilecek Katma Deger Vergisi`dir. Sozkonusu hesabin ayni miktardaki aktifdeki karsiligi ise "diger duran varliklar" hesabi icindedir.
Gelir Tablosu:
3)"Faiz ve diger temettu gelirleri" hesabi 1.258.542 milyon TL ortaklarin ve grup sirketlerinin ticari veya finansal borclarina provizyon yolu ile ve aylik %9 faiz orani ile tahakkuk yapilan finansal ticari alacak faizleridir. Sozkonusu faiz gelirlerinin bir onceki yila gore artmasinin nedeni ise sirketimizin uyguladigi stok politikasindaki degisiklikten kaynaklanmaktadir. Bilancoda goruldugu uzere stoklarimiz gecen sene ayni doneme gore %51 azalmis olup; gecen sene ayni donemdeki stok seviyesini muhafaza etmek ise reel %120`lik bir farka tekabul etmektedir. Stok kontrolu uygulamasi ile stoklara baglanan nakit azalmis ve daha evvel stoga baglanan akit, grup sirketlerine faizli olarak borc verilmis ve faiz geliri bunun neticesi olarak yukselmistir. Bunun yani sira borclarimizdaki artisi da diger bir kaynaktir.
Bilanco dipnot
4)22 nolu bilanco dipnotunaki "diger kisa vadeli alackalar" hesabi icindeki grup sirketlerinden alacaklar, tutari 383.902 milyon TL`nin bir kismi ticari, bir kismi da finansal islemlerden olusmaktadir. Ancak ticari kokenli alacaklar vadesiz oldugu icin ve tahsil edilmedigi icin finansal alacak haline donusmus bulunmaktadir.
Gelir Tablosu
5)"Faiz ve diger temettu gelirleri" hesap kalemindeki 1.258.542 milyon tL ise; 3 nolu maddede de bahsedilen ortaklar ve grup sirketlerinden ticari ya da finansal alacaklarimiza yil icinde aylik %9 faiz orani ile uygulanan finansal ticari faiz geliri tahakkukudur." (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.031 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.016 TL        
EURO
1.002 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.