Smens T. Siemens Kablo Ve Elektrik San. A.s.`nin 20. 07.1998 Tarihinde Gelen Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

20.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
"Konu: IMKB`nin Turk Siemens Kablo`ya 16 Temmuz 1998 tarihli yazisi.
Konuda kayitli yazinizda Pirelli S.p.A. (Pirelli)`nin Siemens AG (Siemens)`in Enerji Kablosu isini iktisabi ile ilgili olarak taraflardan bazi aciklamalar istemistiniz. Istediginiz bilgiler asagida sunulmaktadir.
Pirelli`nin, Siemens`e, Turk Siemens Kablo ve Elektrik San. A.S. (Turk Siemens Kablo)`daki dogrudan ve dolayli % 55.88`lik payi icin, dunya capindaki satin almanin bir parcasi olarak hesaplanan alis bedeli, Turk Siemens Kablo hisselerinin IMKB`ndaki degerinin altindadir.
Turk Siemens Kablo`daki toplam % 55.88`lik hissesi icin Siemens`e Pirelli ile Siemens arasindaki Enerji Kablosu isinin satin alinmasinin bir parcasi olarak odenecek alis bedeli herhangi bir borsa degerine atfen degil toplam alis bedelinin degisik ulke ve sirketlerin aktif ve pasiflerinin toplam defter degerine gore paylastirilmasi sonucu bulunmustur.
Pirelli Turk Siemes Kablo`nun Bakir Telekomunikasyon Kablosu isini de satin alacaktir. Taraflar bu is icin, isin Enerji Kablosu isine istinaden Pirelli`ye daha az cazip gelmesi yuzunden net defter degerinin oldukca altinda bir deger uzerinde anlasmislardir.
Otomotiv ve Optik Kablo isinin Siemens`e geri satis bedelinin Turk Kanunlari uyarinca yetkili bagimsiz bilirkisilerce belirlenmesi de kararlastirilmistir. Ancak, degerlemenin mevcut alis bedelinin paylastirilmasinda kullanilan Alman Genel Muhasebe Ilkeleri uyarinca hesaplanan ongorulen tahmini 14 milyon Alman Marklik defter degerinden farkli olabilecegini belirtiriz.
Otomotiv ve Optik Kablo isinin degeri varsayilan degerinden farkli cikarsa, Pirelli tarafindan Siemens`e toplam % 55.88 hissesi icin odenecek alis bedeli yeni degerlemeye uygun olacaktir.
Mart 31.1998 itibariyla Otomotiv Kablolari isi Turk Siemens kablonun toplam cirosunun % 17.07`sini ve optik kablo isi de % 10.87`sini teskil etmektedir. Yukarida aciklanan hususlar gozonunde tutularak, Turk Siemens Kablonun % 55.88 hissesi icin kararlastirilan alis bedeli 40.4 milyon Alman Marki olup, beher Turk Siemens Kablo hissesi basina 0.0573 Alman Marki (8.538 Turk Lirasi) dusmektedir.
Bu bilgiler Siemens tarafindan Almanya`ya ve Pirelli tarafindan Italya`da kamuya duyurulmamistir. " (IMKB BULTEN)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
995 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.002 TL        
EURO
1.000 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.