Siyasi Belirsizlik Ve Para Yetersizligi Piyasayisikistirdi.

27.07.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :
Gectigimiz hafta borsa sIkIsIk ve yatay bir seyir izledi. Para girisinin olmamasi ve siyasetteki belirsizlikler sonucu hisse senetleri yuzde 5.42 oraninda deger kaybetti. IMKB ulusal 100 endeksi 4514 puandan 245 puan deger yitirerek 4270 puandan haftayi tamamladi. Sanayi endeksi 3780 puandan 127 puan deger kaybederek 3653 puandan, mali endeks ise 5581 puandan 342 puan duserek 5239 puandan kapandi. Boylece sanayi grubu hisseleri yuzde 3.36 oraninda, mali grup hisseleri ise yuzde 6.13 oraninda deger yitirdi. Ulusal Pazar`da haftalik islem hacmi 433 trilyon 498 milyar 98 milyon liradan yuzde 15.32 oraninda deger kaybederek 367 trilyon 76 milyar 95 milyon liraya geriledi. Islem hacmi en yuksek hisse senetleri siralamasinda Cukurova Elektrik basi cekerken, bunu sirasi ile Tupras, Dogan Holding, Yasarbank, Medya Holding, Eregli Demir celik, Koc Holding, Is Bankasi C, Sabah Yayincilik, Ihlas Holding, Sise Cam, Sabanci Holding, Akbank, Tofas Otomobil Fabrikalari, Egeser Giyim ve Yapi Kredi Bankasi izledi. Siyasilerin erken secim tarihini belirlememeleri borsaya para girisini engelledi. Hafta icinde Imtiyazli sirketlerin yeniden degerleme hakkindan yararlanamayacagi aciklamalari Cukurova ve Kepez Elektrik senetlerini olumsuz etkiledi. Siyasilerin aciklamalari da borsanin yonunde etkili olurken dis piyasalarin izledigi seyir de borsa da yakindan takip edildi. Hafta icinde alti aylik bilanco beklentisi iyi olan ve ucuz kalan banka senetlerine gelen alimlar ile endeks maksimum 4607 puana yukseldi. Halka aciklik orani az olan sirket hisselerine alimlarin geldigi, soz konusu hisselerde spekulatif islemlerin gerceklestigi soylendi. (DUNYA)

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.028 TL        
BORSA
1.002 TL        
DOLAR
1.000 TL        
EURO
1.009 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.