Şirketinizin ihtiyacına göre bilgi teknolojisi

21.07.2003 - 09:26 | Son Güncelleme :

CA Başkanı Sanjay Kumar`a göre, bilgi teknolojileri, yemek ve güvenlik gibi `kullandığın kadar öde` şeklinde bir hizmet halini aldı

IBM`in kurumsal uygulama ve yönetim yazılımları konusunda en önemli rakibi olan Computer Associates`ın, her yıl geleneksek olarak düzenlediği CA World toplantısı bu yıl Las Vegas`ta yapıldı. CA`in kurumsal bilgi teknolojisinde gerçekleştirdiği yazılım ve hizmet konusundaki son gelişmeler yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı toplantılarda anlatıldı.

CA World 2003`ün açılış konuşmasını CA Yönetim Kurulu Başkanı Sanjay Kumar yaptı. Bilgi teknolojisi hizmetlerinde yeni arayışların, kolay yönetilebilirliği ön plana çıkardığını söyleyen Kumar, yöneticilerin her gelişmeyi anında görüp müdahale edebileceği internet tabanlı altyapının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bilgi teknolojilerinin sadece uzmanlara bırakılmayacak kadar basitleşmesi gerektiğini savunan Kumar, ani gelişen ekonomik durumlar karşısında esneklik ve basitliğin bugünün teknoloji pazarında başarının anahtarı olduğunu vurguladı. Kumar, CA`in de yaklaşık iki yıl önce iş modelini müşterilerine daha iyi hizmet vermek ve daha fazla esneklik sağlamak amacıyla tamamen yenilediğini hatırlattı. CA World 2003`te ABD Eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger da bir konuşma yaptı. Kissinger Hızla Değişen Dünya için Dersler başlıklı konuşmasında günümüzde dünyada yaşanan politik gelişmeleri değerlendirdi ve geleceğe yönelik düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Terörizm ve kitle imha silahlarının dünyanın önündeki en büyük sorun olduğunu savunarak hükümet tezlerine yakın görüşlerini dile getirdi.

BASİT VE ESNEK
CA, Computer on demand anlayışına yönelik olarak şirketin tüm bilgi ve iletişim yatırımlarını tek platforma taşıyıp ortaya çıkan yönetim ihtiyacını, yeni uygulamalarla düzenlemeyi hedefliyor. Şirketin bilgisayarlarını, veri depolarını, telefon ve benzeri iletişim ağını internet tabanlı bir ortama taşıyarak yönetmeyi amaçlıyor. Sonar kod adıyla piyasaya sunduğu yazılım, şirketinizin bilgi teknolojisi açıklarını önceden saptıyor ve hemen çözüm sunuyor. Böylece tek bir platformda ortaya çıkacak yönetim eksiklikleri ve bir bölümde meydana gelen arızanın hangi birimleri etkileyeceğini önceden saptamak mümkün oluyor.

Bu haberi okuyanlar bunları da okudu
 
KAPANIŞLAR (BIST)
BUGÜN 1000 TL NE OLDU?
1.018 TL        
BORSA
1.001 TL        
DOLAR
1.001 TL        
EURO
1.005 TL        
ALTIN
 
bigpara

Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Hürriyet Gazetecilik Matbaacılık A.Ş.

YASAL UYARI:
Piyasa verileri Foreks Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. Üye girişi yapılan Canlı Borsa sayfaları haricinde Hisse senedi verileri 15 dk gecikmelidir. Tahvil-Bono-Repo özet verileri her durumda 15 dk gecikmelidir.

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bununla beraber gerek site üzerindeki, gerekse site için kullanılan kaynaklardaki hata ve eksikliklerden ve sitedeki bilgilerin kullanılması sonucunda yatırımcıların uğrayabilecekleri doğrudan ve/veya dolaylı zararlardan, kar yoksunluğundan, manevi zararlardan ve üçüncü kişilerin uğrayabileceği zararlardan dolayı Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez.

BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.